Sto godina od rođenja najvećeg ženskaroša iz Bijele kuće: “Htio je samo seks, nije tu bilo maženja”

Foto: Guliver Image/Rex/YouTube

PRIJE točno sto godina rođen je bivši američki predsjednik John F. Kennedy. Tijekom života pratio ga je glas velikog ženskaroša, a najpoznatije su glasine o njegovoj aferi s Marilyn Monroe.

Robert Dallek koji je pisao njegovu biografiju tvrdi da je Kennedy bio kompulzivni ženskaroš čija je potreba za stalnim seksualnim izletima bila uzrokovana osobnim i obiteljskim traumama – otac mu je varao majku, teško se nosio s ranom smrću svoje sestre Kathleen i brata Joea, ali i sa svojim zdravstvenim problemima (imao je Addisonovu bolest od ranog djetinjstva). “On sam nije mogao objasniti svoju potrebu za seksom s tolikim brojem žena”, napisao je Dallek.

Njegova potreba za ljubavnim aferama počela je mnogo prije nego što je postao predsjednik SAD-a, piše National Geographic. Michael Meagher i Larry D. Gragg, koji su također proučavali Kennedyjev život, tvrde da je on bio “promiskuitetan” još u srednjoj školi, a tijekom Drugog svjetskog rata ljubovao je s Ingom Arvad koju je pratio FBI jer su sumnjali da je njemačka špijunka.

Meagher i Gragg tvrde da su Kennedyja privlačile različite žene, od onih uspješnih i ambicioznih, do striptizeta, preko tajnica i stjuardesa. Važnija mu je bila kvantiteta nego kvaliteta, tvrde. Jedna njegova navodna ljubavnica je rekla da je njemu seks bio “samo nešto što se mora obaviti” te da “on nije bio tu zbog maženja”.

Njegovi brojni ljubavni izleti nastavili su se i kada je oženio prekrasnu Jacqueline Bouvier 1953. godine, čak i pod rizikom da bi to moglo kompromitirati njegovu političku karijeru. Nakon njegove smrti, pričalo se da je tijekom svog predsjedničkog mandata ljubovao s brojnim ženama, a ove tri se najčešće spominju:

Marilyn Monroe

J. Randy Taraborrelli koji je pisao njezinu biografiju, tvrdi da je Monroe zapela Kennedyju za oko u veljači 1962. kad se pojavila na jednoj njujorškoj zabavi održanoj njemu u čast. Glumica Arlene Dahl koja je bila tamo je rekla: “On se odmah okrenuo za njom i moglo se vidjeti da ga je potpuno opčinila.”

Navodno su se ponovno našli u ožujku iste godine u Palm Springsu, a Marilyn je navodno tu vezu doživljavala mnogo ozbiljnije od njega. “Za njega je ona bila samo još jedna ljepotica koja se zaljubila u Kennedyja”, tvrdi Barbara Leaming koja je proučavala njezin život. Navodno je upravo njezina izvedba pjesme “Happy Birthday” iste godine na njegovoj rođendanskoj zabavi bila razlog zbog kojeg je prekinuo vezu s njom. Tada su krenule glasine o njihovoj vezi, a on si to nije mogao dopustiti.

Mimi Alford

U ljeto iste godine 19-godišnja Mimi Alford je privodila kraju svoje stažiranje u Bijeloj kući te se jednog dana s kolegicama odlučila okupati u bazenu Bijele kuće. Na njihovo iznenađenje, pridružio im se i Kennedy, a Mimi je odmah nakon toga dobila poziv od predsjednika koji ju je odveo u sobu njegove supruge i tamo spavao s njom. Njihova afera trajala je još neko vrijeme, a ona mu se navodno znala pridružiti i na putovanjima. Kada se najesen vratila na fakultet, povremeno se vraćala u Washington kako bi se našla s Kennedyjem.

Judith Campbell Exner

Pripadnica losanđeleskog visokog društva koja je navodno hodala i s Frankom Sinatrom, svoju aferu s Kennedyjem je počela tijekom njegove predizborne kampanje, a viđali su se i nakon njegove pobjede na izborima. Ona je tvrdila da je povremeno prenosila njegove poruke mafijašima Samu Giancanu i Johnnyju Rosselliju, s kojima je kasnije također imala afere. 1963. godine se posljednji put vidjela s Kennedyjem i navodno ostala trudna, no pobacila je. 1975. godine javnost je saznala za njezinu vezu s Kennedyjem kada je pozvala da svjedoči o navodnim planovima CIA da izvrši atentat na Fidela Castra.

 index.hr
Back to top button