Dugogodišnji pratilac predsjednika SBB-a izdao knjigu: “Fahrudin Radončić, mafijaš u podzemlju Balkana”

Armin Cibra, dugogodišnji pratilac predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) i utemeljitelja Dnevnog avaza Fahrudina Radončića, autor je nove knjige “Fahrudin Radončić, mafijaš u podzemlju Balkana”.

Knjiga, koja će javnosti biti dostupna od 1. juna 2017. godine, zasnovana je na dokumentima, svjedočenjima i sjećanjima autora tokom deset godina provedenih uz glavnog aktera knjige.

– U knjizi se radi o zločinačkoj organizaciji, na čijem čelu je Fahrudin Radončić. Ona je zapravo napisana o gospodaru života i smrti u Sarajevu i BiH. Ja sam proveo oko deset godina kao pratilac Fahrudina Radončića, bio sam svaki dan s njim i znam sve o svim kriminalnim aktivnostima kojima se on bavio, a to su ubistva, trgovina drogom, prijetnje, zastrašivanja i tako dalje. Osamdeset posto sadržaja ove knjige će javnost upoznati sa detaljima koje niko nikad nije čuo i koje su bile duboko skrivane od svakoga, pa i od Radončićevih najbližih saradnika. Upravo sam, zbog činjenice da znam sve detalje, ja trebao biti posljednja žrtva njegove zločinačke organizacije – tvrdi Cibra.

Armin Cibra, dugogodišnji vozač i pratilac Fahrudina Radončića, drugi je uposlenik kompanije Avaz, nakon Šejle Jugo-Turković, koji je svjedočio protiv nekadašnjeg poslodavca.

Bivšeg policajca i obavještajca Cibru ranije su saslušali istražitelji EULEX-a, koji na Kosovu vode istragu protiv kriminalne organizacije Nasera Kelmendija, a potom je svjedočio na Osnovnom sudu u Prištini, u svojstvu svjedoka Tužiteljstva.

Knjiga se može kupiti uplatom na žiro račun BBI Banke 1413061320480655 na ime Armin Cibra, ili pozivom na broj telefona 061/219-995. Cijena knjige je 20 KM.

izvor:Marketing

Back to top button