Denis i Mitar:”Nismo mi napali policajce strasne slike.”

Našoj redakciji obratili su se mladići koji su učestvovali u nedavnom incidentu sa policijom u Bratuncu, a u vezi sa tekstom koji smo podijelili sa portala “Nezavisnih novina” u kojem se navodi da su pomenuti mladići napali policajce.

Oni su nas zamolili da objavimo demant koji su poslali i “Nezavisnim”, uz fotografije njihovih povreda.
Demant donosimo u nastavku:
“Demant na tekst ‘Pijani mladići u Bratuncu pretukli trojicu policajaca’
Poštovani,
U Vašem online izdanju ‘Nezavisnih novina 29.5.2017. godine pojavio se tekst pod nazivom ‘Pijani mladići u Bratuncu pretukli trojicu policajaca’ (link: https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Pijani-mladici-u-Bratuncu-pretukli-trojicu-policajaca/428256), na koji mi, dole potpisani, ulažemo demant i kažemo sljedeće:
Mi smo prolazili pored Policijske stanice, nas dvojica ispred, nekoliko naših drugara iza. Jedan od njih je samo pokucao na kancelariju Policijske stanice, čisto iz zezanja.

Niko nije imao namjeru da isprovocira bilo koga.
To su vidjela dvojica policajaca, te su potrčali prema njima (toj grupi u kojoj je bio mladić koji je pokucao na prozor), odmah su izvukli pendreke i počeli da ih udaraju, zatim je došlo još 4-5 policajaca i svi su se izredali i tukli ih. Nas dvojica smo ostali napolju, jer smo bili dalje od grupe mladića koju su policajci tukli.
Potom su mladiće uvukli u Poliicijsku stanicu, a nakom manje od 5 minuta je prišao jedan od policajaca i rekao nam da i nas komandir želi da vidi. Mi smo ušli unutra i odmah su nas poslali u jednu prostoriju iza policijske stanice. Skupili su se njih 7-8, zajedno sa komandirom, i odmah smo vidjeli da nas čekaju batine.
Počeli su da nas udaraju pendrecima, pesnicama, kada smo pali, vezali su nas lisicama i počeli da nas tuku nogama i pendrecima.


Mitar: Mene su udarili u testise, osjetio sam snažan bol, nisam mogao da se suzdržim od bolova nego sam vrištao.
Denis: Dva puta sam padao u nesvest jer sam dobio jake udarce u potiljak, danas idem na snimanje, vjerujem i da mi je ruka polomljena.
Nakon toga su nam u lice rekli da će nam sada ‘napakovati napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, bolje i to nego da nas neko ubije’, to su riječi komandira policije u Bratuncu.
Prikupljamo dokaze, svi smo izvadili ozljedne liste i nadamo se da će istina izaći na vidjelo, jer je sve namješteno.


Uz demant Vam dostavljamo i fotografije naših povreda, te Vas molimo da i njih objavite uz demant.
S poštovanjem,
Denis Maksimović
Mitar Milovanović“, stoji u demantu.

 

Upsmedia.ba

Back to top button