Dijamant “pokupio” još jedno priznanje

Sa 29 prvenstvenih golova napadač Rome i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko okitio se titulom najboljeg strijelca italijanske Serie A.

Džeko najbolji igrač Serie A u maju FOTO: ARHIV

Džeko najbolji igrač Serie A u maju FOTO: ARHIV

Nešto ranije isto priznanje Dijamant je “pokupio” u Evropskoj ligi u kojoj je postigao osam golova. Ako pomenutom učinku pridodamo i dva gola iz Kupa Italije dolazimo do brojke od ukupno 39 golova u ovoj sezoni.

U posljednjem kolu Edin Džeko je bio ključni fudbaler Rome u borbi za drugo mjesto u italijanskom šampionatu. Zahvaljujući golu i dvjema asistencijama najboljeg bh. napadača Roma je izbjegla kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvaka već se tamo plasirala direktno.

Edin je dominirao u mjesecu maju u Serie A. U petom mjesecu ove godine Zmaj je postigao četiri gola i upisao isto toliko asistencija te je sasvim zasluženo proglašen za igrača mjeseca u Serie A prema izboru portala whoscored.com.

Za nastupe u maju Džeko je zaradio prosječnu ocjenu 9,38 koja je “izvučena” iz ocijena iz utakmica protiv Milana (9,96), Chieva (9,16) i Genoe (9,02).

Back to top button