MENADŽERICA OTKRILA PRAVU ISTINU O ZDRAVSTVENOM STANJU MICHAELA SCHUMACHERA

Sabine Kehm, menadžerica sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, otkrila je nepoznate detalje iz privatnog života slavnog njemačkog vozača.

– Svi znamo da jednostavno ne mogu i ne želim reći ništa o Michaelovom zdravstvenom stanju jer želim poštovati porodicu koja ne želi reći ništa kako bi zaštitila njegovu privatnost. Nažalost, ovo je jedini način da se to napravi. Drugi način ne postoj – rekla je Kehm o Schumacheru, čiji je oporavak od teške povrede glave zadobivene na skijanju u decembru 2013. godine obavijen velom tajne.

– Na stazi je Michael radio apsolutno sve da bi pobijedio. Želio je dati timu ono što su željeli od njega – pobjedu – dodala je Kehm, koja tvrdi da je izvan F1 piste Schumacher bio totalno drugačiji.

– Bio je vrlo opušten, potpuno drugačija osoba. Bio je jako velikodušan i osjetljiv. Bio je porodičan čovjek pun ljubavi. Porodica mu je uvijek bila najvažnija i to je bilo potpuno jasno – objasnila je Kehm za njemačke medije i nastavila:

– On je dobar, pouzdan i ponekad malo šašav prijatelj koji se uvijek želio zabavljati. Ali uvijek je povlačio granicu između javnog i privatnog života, što su poštovali i navijači i mediji. Odluka da se zaštiti privatnost donesena je u Michaelovom interesu – kazala je.

Osvrnula se Kehm i na nedavnu sudsku pobjedu Schumacherove porodice protiv magazina Bunte. Schumacherova je porodica tužila magazin zbog narušavanja privatnosti i širenja neistinitih informacija o njegovom zdravstvenom stanju, a Sud u Hamburgu presudio je u njenu korist. Magazin je tako dužan isplatiti Schumacherovoj porodici 50.000 eura.

– Bili smo primorani nakon nedavnih objava u medijima raščistiti stvari. Natpisi da Michael može hodati nisu istiniti. Takva nagađanja su neozbiljna s obzirom na prirodu njegove povrede – zaključila je Kehm – prenose Sportske Novosti.

izvor: avaz.ba

Back to top button