Ramiz Salkić organizovao tradicionalni iftar u Banjoj Luci

Ramiz Salkić organizovao tradicionalni iftar u Banjoj Luci

Obraćajući se gostima, Salkić je istakao da se najodabraniji mjesec muslimana, koji je ispunjen blagodatima, treba provesti u popravljanju međuljudskih odnosa, učvršćivanju pokidanih veza, njegovanju suživota, ali i trasiranju pravaca za izgradnju sretnije budućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

“Iza svih nas, a posebno iza bošnjačkog naroda, su više od dvije teške decenije. U proteklim danima, od Bratunca i Zvornika pa sve do Prijedora i drugih mjesta, pokazujemo da vodimo brigu o našim žrtvama, da ćemo ih vječno pamtiti, tražiti procesuiranje odgovornih, a da će traganje za pravdom i istinom ostati naš prioritet. S druge strane, u svim ovim mjestima, okupljajući se na iftarima, kao što to činimo večeras u našoj Banjaluci, Bošnjaci poručuju da su okrenuli jednu novu stranicu, i da uprkos svemu, pružaju ruku svojim iskrenim komšijama da zajednički grade državu u kojoj će se svi narodi osjećati ravnopravno i ugodno na svakom njenom pedlju. Mi nemamo rezervnu domovinu, a u borbi za modernu evropsku Bosnu i Hercegovinu svih građana nikada se nećemo umoriti, niti odustati”, poručio je Salkić, dodajući da krajnji cilj svih treba da bude izgradnja zemlje u kojoj će se Bošnjaci, Srbi i Hrvati i ostali narodi, isto osjećati i u Sarajevu, i u Mostaru i Banjoj Luci.

“Banja luka je sastavni dio naše domovine i važno je da Bošnjaci razvijaju osjećaj i privrženost ovom gradu”, naglasio je.

Potpredsjednik RS-a je pozvao Bošnjake u Bosni i Hercegovini i dijaspori, ali i druge narode, da svoje svete mjesece, blagdane i praznike u budućnosti provode u obnavljanju pokidanih veza sa komšijama, ali i planiranju zajedničkih projekata i nastupa u inozemstvu kako bi unaprijedili život svih građana u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS-a.

klix.ba
Back to top button