Zidane riješio najveću dilemu: “Bale ili Isco? Možda obojica”

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID spreman je za obranu europske titule godinu dana nakon što je osvojio svoju jedanaestu Ligu/Kup prvaka. U Cardiffu ih u subotu od 20:45 čeka okršaj s Juventusom.

Realov trener Zinedine Zidane vjeruje da su šanse 50-50.

“Spremni smo, radili smo naporno da dođemo ovdje, osvojili smo i naslov prvaka, u sjajnoj smo formi. Dužnost nam je odigrati finale koje smo zaslužili i spremni smo za ovu utakmicu. Nema pritiska. Uvijek smo živjeli pod pritiskom, kao igrači i kao treneri. Znate dobro kako je u Realu, uvijek kažu da smo favoriti u svakom finalu. Ali to nije slučaj. Nitko ovaj put nije favorit, imamo šanse 50-50 za osvajanje titule”, rekao je Zidane.

Juve je primio sam jedan pogodak u šest utakmica nokaut faze Lige prvaka protiv Porta, Barcelone i Monaca.

“Vjerujem da će ovo biti vrlo otvorena utakmica. Znam kakav je mentalitet Juventusa i kakav je njihov pristup. Imaju takav stil, snažnu obrani, ali oni su puno više od toga. Vjerujte mi, bit će to otvorena i zabavna utakmica. Juve se odlično brani, ali to nisu samo u tome jaki. Napadaju vrlo dobro i uvijek su bili snažni kao momčad, posebno ove godine. Imaju veliku kvalitetu”.

“Bale ili Isco? Možda obojica”

Najveća dilema kod Zidanea je hoće li u napadu zaigrati BBC s Garethom Baleom ili će umjesto njega priliku dobiti Isco. Velšanin nije igrao od 23. travnja zbog ozljede, ali je spreman igrati od prve minute. S druge strane, Francuz ne može ignorirati sjajnu formu Isca koji je upisao pet golova u posljednjih osam utakmica.

“Neću vam reći tko će igrati. Prošlog tjedna sam rekao da mogu igrati i obojica zajedno. Sve je moguće. Najvažnije je da vidimo tko je spreman igrati, ne samo fizički nego i psihološki. Vidjet ćete sutra tko će igrati”.


“Teže je meni nego igračima”

“Da su mi kao djetetu rekli što ću sve proživjeti kao igrač i trener, ne bih mu vjerovao. Uživao sam u svakom trenutku. Ovo je fantastično iskustvo. Lijepo je biti u finalu drugu godinu zaredom. Mislim da mi je teže kao treneru nego mojim igračima, jer ima i onih kojima moram reći da ne trebaju ni odjenuti dres, da neće biti ni na klupi. Bit će to težak izbor, ali na kraju dana, svi smo mi u istom brodu”, rekao je Zidane koji je u momčad za finale pozvao i svog sina Enza, koji je ove sezone samo dvaput ušao s klupe u Kupu Kralja.

“Pozitivno kod ove utakmice je što su svi igrači ekstra motivirani. Na početku sezone trebati stvoriti motivaciju, ali pred finale nije potrebno. Nećemo promijeniti pristup kakav smo imali do sada. Igrači znaju da moraju dati sve od sebe. Nogomet je nepredvidiv i sve je moguće. Ništa se ne smije promijeniti. Doći do finala je bio cilj koji smo zacrtali na početku. A sada ćemo vidjeti što će se dogoditi”, zaključio je Zidane.

Photo published for Ramos: “We've got a chance to make history” | Real Madrid CF

Prikaži sliku na Twitteru

 

 

 

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

Back to top button