Naredne sedmice temperature iznad 30 stepeni, ali i olujni vjetar i grad

U ponedjeljak se očekuje nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, tokom poslijepodneva i u večernjim satima, na jugu Bosne i Hercegovine bez padavina, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Lokalno u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne pljuskovi mogu biti i intenzivniji, praćeni jakim udarima vjetra. Puhat će slab vjetar u Bosni, uglavnom, sjevernog i sjeveroistočnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Jutarnje temperature kretat će se od 11 do 17, na jugu do 19, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni Celzijusa.

U utorak u većem dijelu naše zemlje jutro će biti sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima u sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuju se pljuskovi i grmljavina, koji mogu biti intenzivniji, uz olujni vjetar i grad.

Jutarnje temperature iznosit će od 11 do 17, na jugu do 19, a dnevne od 25 do 31 stepen Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U srijedu na jugu Hercegovine, uglavnom, očekuje se umjereno, a u ostalim područjima zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U četvrtak vrijeme će biti sunčano. Jutarnje temperature iznosit će od sedam do 13, na jugo od 14 do 18, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.

 

Back to top button