PJANIĆ VIŠE VOLI JUVENTUS, NEGO BOSNU! DŽEKO JE PRAVI BOŠNJO!

 

Mišljenje je kao š*pak, svi ga imaju…

Kako iskorijeniti ovaj naš pogani mentalitet? Koliko puta ste do sada čuli ili pročitali rečenicu: “Ma kakav Pjanić, čovjek je Bog u klubu, za reprezentaciju neće da igra, neće da se povrijedi”…

Pa kako nekome, ko se iole bavi praćenjem fudbala, može pasti na pamet ovakva rečenica. Pasti, a kamoli još da je izgovori na sav glas?

Pogani, da poganiji ne može biti. Pa čovječe, da li si se zapitao nekada koliko si ti kao pojedinac dao i pružio ovoj državi (nemoj razmišljati u kontekstu – “a šta je država pružila meni”), jer ova država ne pruža nikome, pa tako ni Pjaniću… Koliko si ti kao pojedinac pružio, a koliko je, evo ovoga puta ćemo uzeti Pjanića za primjer (to može biti bilo koji drugi fudbaler), Miralem, dao ovoj državi i koliko konstantno daje, što svojim igrama u Juventusu, što svojim igrama u reprezentaciji, piše sop.ba

Zapitaš li se, momčino, šta znači biti ambasador naše države? Zapitaš li se zašto se vijore zastave Bosne i Hercegovine na Juventus Areni, na Olimpicu, u Berlinu, u Londonu.. Zapitaš li se koliko ljubitelja nogometa ovakvu igračinu (Pjanića) žele istražiti, žele vidjeti za koju on to reprezentaciju igra, koju državu nosi u srcu?

Na kraju krajeva, Pjanić je fudbaler koji je mogao birati, pa naposljetku izabrati i reprezentaciju Francuske, a on je izabrao da ga Bošnjo pljuje gdje stigne i da mu Bošnjo sudi, da ga vrijeđa. Ma ko je Pjanić da ga uzdižemo, Džeko je dao najviše golova za reprezentaciju, mi svi đuture volimo Edina s Grbavice! To je klasična rečenica napaćenog Bošnje, koji ne vidi prst pred okom.

Da, svjesni ste da je ovo surova istina, svjesni ste da u globalu ne znate cijeniti prave vrijednosti, a da ste najbolji u kritikovanju. Zapitajte se koliko je, opet ponavljam, u ovom slučaju Pjanić, dao ovoj reprezentaciji i koliko će dati i protiv Grčke?

Možete vi, i hoćete vjerovatno, pisati komentare i na ovaj tekst, pisati kako će postići pogodak iz slobodnjaka za Juve, a u Zenici “neće moći meda”. Pišite, i neka postigne, i treba da postigne! SRETNO Miraleme, i u Juventusu i u reprezentaciji.

(Hayat/Foto: ilustracija)

Back to top button