Google riješio problem “zamrzavanja” smartphonea Pixel

Googleovi “pametni” telefoni Pixel i Pixel XL su dobili visoke ocjene nakon što su se pojavili na tržištu, no, korisnici su počeli prijavljivati problem koji se odnosi na iznenadno zamrzavanje funkcija uređaja. Problem su rješavali ponovnim paljenjem smartphonea, a sada je stiglo i pravo rješenje.

Naime, Google je pripremio update koji rješava problem, ali je zatražio od korisnika da i dalje prate situaciju te da prijave eventualne probleme.

Većina korisnika se suočila s istim problemom, uređaji su prestajali funkcionisati u različitim situacijama, ne samo kada korisnici koriste određene aplikacije i obavljaju određene radnje. U tim slučajevima je bilo potrebno sačekati zaključavanje uređaja ili ga resetovati pritiskom na dugme.

S obzirom na činjenicu da je Google bio zadužen za dizajn te da ima kompletnu kontrolu nad softverom, čudno je što je došlo do problema. Ipak, Pixel i Pixel XL su prve generacije uređaja, tako da se očekuje da će novi modeli, koji stižu ove godine, biti znatno bolji.

Googleov update dodatno poboljšava sigurnost uređaja, a svi korisnici će ga dobiti u narednih nekoliko dana.

Back to top button