Kakav genije:Ronaldo nakon 15 godina otkrio tajnu frizure sa finala SP 2002

Ronaldo nakon 15 godina otkrio tajnu frizure sa finala SP 2002
Bivši brazilski fudbalski as i osvajač Zlatne kopačke na Svjetskom prvenstvu 2002. godine Ronaldo nakon 15 godina otkrio je tajnu popularne i nesvakidašnje frizure sa kojom se pojavio nakon polufinalnog meča na tom prvenstvu, a koja je u konačnici pomogla Brazilu u osvajanju titule svjetskog prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za španski televizijski kanal Antena3, Ronaldo Luis Nazario de Lima je priznao da se tokom polufinalnog meča protiv Turske na Svjetskom prvenstvu 2002. godine povrijedio i da se potom u hotelu ošišao kako bi pažnju medija odvratio sa povrede sa kojom je kasnije nastupio i u finalu protiv Njemačke.

“Osjetio sam jake bolove u nozi tokom polufinalnog meča protiv Turske. Novinari su to primijetili i samo su o tome pisali. To je bila važna vijest za protivnike, a posebno defanzivce koji su me čuvali. Poslije polufinala sam se ošišao i svi u ekipi su mi se smijali. Međutim, uspio sam u nakani, svi su zaboravili moju povredu i finale sam odigrao na miru“, kazao je Ronaldo.

ronaldo-2

Ističući kako je u tom finalu Njemačkoj postigao dva gola koji su Brazilu donijeli titulu svjetskog prvaka, Ronaldo je kazao da mu je to bio najsretniji dan u životu.

“Za mene je to bilo važno finale, ne samo zato što sam dao oba gola i što smo pobijedili, već i zato što sam se vratio nakon teške povrede koju sam pretrpio dvije godine ranije, a i zbog toga što smo zaboravili poraz od Francuske koji smo doživjeli na Mundijalu 1998. godine“, kazao je Ronaldo.

Ronaldo je kazao da profesionalni fudbaleri generalno u većini mečeva nastupaju sa nekakvim problemima i često osjećaju nekakvu bol, ali da je to plod napornog treninga i rada koji je dio sporta.

Komentirajući današnju igru, Ronaldo je kazao kako fudbaleri sada pretjerano glume prilikom fauliranja, a dodao je da mu je idol na terenu i u životu uvijek bio brazilski fudbalski as Zico.

 

(Vijesti.ba / AA)

Back to top button