Tukla bivšeg muža, sad ne sme da mu prilazi: Prva zabrana ženi zbog nasilja u Beogradu

Incident se dogodio u noći između 5. i 6. juna, kada je izbila svađa u kojoj je žena sa Čukarice udarila bivšeg muža

Nasilje nad muškarcima, žena tuče muškarca
Foto-ilustracija: Profimedia/Designpics

Izrečena je i prva zabrana ženi zbog nasilja.

Kako “Novosti” pišu, mera po novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici izrečena je ženi sa Čukarice. Njoj je policija odmah na terenu, izrekla hitnu meru zabrane prilaska bivšem partneru i kontaktiranja sa njim.

Incident se prema pisanju ovog lista dogodio u noći između 5. i 6. juna, kada je izbila svađa u kojoj je žena udarila bivšeg muža.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Inače, od 1. juna, kada je Zakon stuipio na snagu, izrečeno je nekoliko desetina hitnih mera, od kojih samo prvog dana više od 10.

Policija je izricala mere iseljenja iz stana i zabrane kontaktiranja i prilaska. Ove druge su izricane uglavnom kada su u pitanju partneri ili članovi porodice koji ne žive zajedno.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Već drugog dana primene propisa, u Obrenovcu je izrečena zabrana kontaktiranja i prilaska jednom policijskom službeniku, dok je u Zemunu, posle svađe oca i sina, ista mera izrečena sinu. Dešavalo se i da ljudi sankcije ne shvate ozbiljno, pa da zbog toga završe iza rešetaka. Tako su juče dvojica zbog kršenja hitnih mera završila u zatvoru – u Bajinoj Bašti i Prijepolju.

– U prvim danima primene Zakona pokazalo se da su pravne norme uspešno oživotvorene u praksi i da zakonski model funkcioniše u različitim životnim situacijama – kaže za “Novosti” Radomir Ilić, državni sekretar Ministarstva pravde.

 

(Telegraf.rs / Novosti / Foto: ilustracija)

Back to top button