Elvedina Šehić u polufinalu “Zvezdi Granda”: Nisam mogla ni sanjati da će me Nina Badrić javno pohvaliti

Elvedina Šehić u polufinalu

Šehić: Među favoritima za pobjedu u “Zvezdama Granda”

Elvedina Šehić (25) iz Breze plasirala se u polufinale popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Bosanka je izvođenjem pjesama “Da se opet tebi vratim” Nine Badrić i “Romale, romali” Ane Nikolić žiri, ali u publiku u studiju, digla na noge.

Veliko finale „Zvezda Granda“ je 28. juna, a Elvedina slovi za jednog od favorita. Jučer smo je zatekli u Beogradu I, kako nam je kazala, za nju je posljednje izdanje „Zvezda Granda“ bilo posebno.

Odlični komentari

– Nekako sam se prepustila emocijama, jer volim balade, a posebno tu pjesmu Nine Badrić, koju sam i pjevala. Na kraju, komentari su bili odlični i ja sam bila presretna, jer je lijepo čuti riječi hvale od muzičkih zvijezda – kaže Šehić.

Ipak, učesnicu muzičkog takmičenja bez teksta je ostavio komentar hrvatske pjevačice Nine Badrić, koja je na svom Facebooku podijelila snimak Elvedininog nastupa.

– Kada sam ušla na svoj Facebook i u notifikacijama vidjela da sam označena na videu kod Nine Badrić, ostala sam zatečena. Nisam mogla ni sanjati da će pogledati moj nastup, a još manje da će ga objaviti. Bila sam presretna i još jednom hvala joj na tome, prelijep gest – poručuje Šehić.

Prolazak u polifinale smatra velikim uspjehom, a da će se tako daleko plasirati, kaže, nije očekivala.

– Osjećaj je neopisiv. Sama pomisao da sam u top 10 djevojaka, a na početku nas je bilo oko 150… Postigla sam dio onog što sam htjela. Iskrena da budem, nisam očekivala prolazak u polufinale, jer zaista je konkurencija bila prejaka, ali, eto, imala sam tu sreću da biram pjesme koje mi leže, a i koje se njima dopadaju, tako da sam dobro prošla – ističe Šehić.

Velika uloga

Govori da joj je atraktivan izgled karta više za dobar plasman, jer sudije u studiju ocjenjuju sve, ne samo pjevanje.

– Ovaj posao zahtijeva, osim talenta, i lijep izgled. Svaki put se trudim da što bolje izgledam, da sam drugačija od ostalih, jer to stvarno veliku ulogu igra – kaže učesnica „Zvezda Granda“.

S obzirom na to da tokom cijelog takmičenja nije dobila nijedan negativan komentar, potajno se nada da bi mogla odnijeti jednu od dvije pobjede u finalnoj večeri.

– Mnogo mi se sviđa ideja da publika, ali i žiri biraju pobjednika. Voljela bih da čujem kako su nas članovi žirija vidjeli tokom takmičenja i kako je to izgledalo iz njihovog ugla. Mislim da će finale biti baš zanimljivo i uzbudljivo. Potajno se nadam da bi jedan od pobjednika mogla biti žena, jer dugo se to nije desilo – govori Šehić.

Najmanje imam udvarača

Elvedina Šehić na društvenim mrežama ima veliki broj prijatelja i pratilaca, koji joj, kako kaže, svakodnevno šalju poruke podrške.

– Ne znam hoće li mi javnost vjerovati, ali od toliko pratilaca na društvenim mrežama, najmanje imam udvarača. Ne znam šta je problem – pita se Šehić.

Breza joj okrenula leđa

Mlada pjevačica kaže da ogromnu podršku ima od roditelja i brata, ali iznenađuje je to što njeni sugrađani i nisu baš oduševljeni  time što niže uspjehe.

– Porodica je u svakom trenutku uz mene, oni su mi vjetar u leđa. No, raja iz Breze se svela na desetak osoba i to su oni moji najbliži. Svugdje više nastupam nego u svom gradu, i to je ono što me boli, ali šta je, tu je – navodi Šehić.

avaz.ba

Back to top button