Riješite se kilograma

Lako ćete skinuti trudničke kilograme samo mijenjajući navike u ishrani u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću

Neminovno je da tokom trudnoće nabacite nekoliko suvišnih kilograma s kojima ćete se poslije porođaja mučiti. Stručnjaci tvrde da ćete ih lako skinuti samo mijenjajući neke navike u ishrani u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću. Evo nekoliko koraka koji će vas dovesti do vaše stare linije. Ipak, ne očekujte rezultate preko noći. Postupak je lagan i to iz jasnog razloga – još se niste potpuno oporavili. Samo polako i uporno, a rezultati će doći, ništa ne brinite.

  - Riješite se kilograma
Fizička aktivnost – Možda mislite da se nikada nećete vratiti u formu i trenutno vam i šetnja po stanu predstavlja zamor, ali budite sigurne da ćete poslije nekog vremena biti ponovo ona stara. Bitno je da čim se osjetite oporavljeno i ako vam ginekolog potvrdi da se materica vratila na mjesto i sve je u redu kada se radi o vašem tijelu, krenite sa fizičkom aktivnošću, pa makar to bila i šetnja po kraju sa bebom. Znajte da ako dojite bebu, ne smijete da se bavite jakim kardio-treninzima jer pojačano trošenje mišića utiče na ispuštanje mliječne kiseline koja može da promijeni ukus mlijeka, pa vaša beba neće htjeti da sisa, a nije isključeno i da iscrpljenost organizma smanji količinu mlijeka. Stoga, samo lagano, ali redovno. Preporučujemo i lagane pilates vježbice koje možete raditi sa bebom u naručju – čučnjevi, trbušnjaci… Ali sve lagano, jer ste još u fazi oporavka. Kada se značajnije vratite u formu, pokrenite se još više. Iskoristite lijepo vrijeme, smjestite bebu u kolica i pravac džoging.
  - Riješite se kilograma

Malo, a često – Ključno je da imate pet manjih obroka u toku dana raspoređenih u pravilnim intervalima, i to tri glavna: doručak, ručak i večera i dvije užine koje mogu biti voće, prirodno cijeđeni sokovi, šejkovi bez šećera… Ako dojite bebu, pogotovo je važno da jedete često, da jedete raznovrsno i zdravo. Sve što pojedete, preko mlijeka dospijeva i do vaše bebe. Rigorozne dijete nisu dozvoljene, ali to isto ne znači da možete i treba da se potpuno opustite i živite na picama, pitama, tjesteninama i brzoj hrani. Tokom prva dva mjeseca fizičke aktivnosti neka doručak obiluje nutritivnim vrijednostima.

oslobodjenje

Back to top button