Baždarević nakon meča: Grci su igrali prljavo, naša dva igrača su završila u bolnici

Baždarević nakon meča:  Grci su igrali prljavo, naša dva igrača su završila u bolnici

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je u prvoj izjavi nakon susreta u razgovoru za BHRT izjavio kako nema šta zamjeriti svojim igračima.

“Znali smo da će Grci igrati agresivno, da ne kažem i prljavo jer su naša dva igrača završila u bolnici. Morali smo biti ubojitiji, pokušati sa strana probiti njihovu odbranu. U drugom poluvremenu je bilo više inicijative i više agresivnosti u napadačkom dijelu, ali nedostajao je jedan pogodak da se situacija promijeni. Sigurno su nas poremetile i rane izmjene. Da je sudija bio normalan, morao je svirati barem jedan penal i to bi bilo dovoljno za pobjedu”, rekao je Baždarević nakon meča i dodao:

“Izveo sam Kodru zbog toga što su naša dva defanzivna igrača imala kartone i ubacio sam Bešića koji može igrati više pozicija i dati nam malo svježine i agresivnosti. Pokušali smo sve što smo mogli, malo nam je i sreća okrenula leđa, ali su i Grci imali dobru priliku da zabiju pogodak”, rekao je Meša.

Baždarević ne zamjera ništa igračima.

“Nedostajala nam je mirnoća, zadnji pas. Objašnjenja za to nemam. Sve smo učinili, igrači su dali sve od sebe, borili su se. Vidjet ćemo možemo li u četiri preostale utakmice ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo”, izjavio je Baždarević.

Back to top button