Evo kako se možete riješiti celulita

Evo kako se možete riješiti celulita

Foto: Ilustracija

Iako se mnogi drže poslovice da je bolje godinu dana jesti, pa se samo sedam dana sramotiti na plaži, problem je ipak malo dublji od puke sramote u kupaćem kostimu.

Da li ste znali da je, iako ga svi doživljavaju kao estetski, celulit u osnovi medicinski problem?

Da li ste znali i da se, zbog zastoja cirkulacije, može javiti ne samo celulit, nego i oticanje nogu i ruku, osjećaj težine, umor, bolovi u kičmi i zglobovima, kožni podlivi, te promjene na koži? Da li ste znali da i osobe sa manjkom kilograma imaju problem sa celulitom?

Šta je celulit

Savremena shvatanja celulita polaze od poremećaja strukture vezivnog tkiva u pojedinim dijelovima kože i vezivnim pregradama između masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu, pa tako dolazi do promjena  u samim masnim ćelijama, odnosno celulita. Nastanak celulita se odvija iz više faza. Kod žena počinje već sa pubertetom i razvija se tokom cijelog života.

Žene su predisponirane za stvaranje celulita koji danas narušava izgled preko 90% žena.

Tipična mjesta na kojima se javlja celulit su bokovi, butine, trbuh, a može se javiti na nadlakticama i grudima. Da li ste znali da su naučne studije pokazale da je enzim mukopolisaharizada izuzetno efikasan u borbi sa tegobama celulita? Ovaj enzim se može pronaći u obliku proizvoda Thiomucase anticelulit gela koji je pokazao dobre efekte kod svih oblika celulita, jer čini kožu zategnutom i čvršćom.

Redovnom upotrebom postiže se značajno smanjenje obima, efikasno se prevenira nastanak i redukcija postojećeg celulita, povećava elastičnost i tonus kože. Poznati Thiomucase anticelulit gel, kompanije Hemofarm, vraća se na i naše tržište u modernoj, redizajniranoj ambalaži. Nije do ogledala!

Autor: Avaz.ba

 

Back to top button