Pakleni plan Real Madrida: Prodaju ovih sedam igrača za 200 miliona eura, a dovode samo jednog, ali vrijednog

Pakleni plan Real Madrida: Prodaju ovih sedam igrača za 200 miliona eura, a dovode samo jednog, ali vrijednog

‘Kraljevski” klub iza sebe ima najbolju sezonu u ovom vijeku, pošto je Real osvojio Primeru i Ligu prvaka, a sada je vrijeme za promjene.

Plan je da ekipu napuste nezadovoljni i nepotrebni, a takvih je šest, dok se za ostanak sedmog bori svlačionica.

Madridski As je danas otkrio da Real planira da sa platnog spiska skine određeni broj igrača, a među njima je prvi veteran Pepe koji se već oprostio od Madriđana.

Pepe je na pragu prelaska u PSG, odlazi kao slobodan igrač, pošto mu je Real ponudio samo ugovor na godinu dana, što je bez razmišljanja odbio.

Slijedeći na listi je James Rodrigez, koji je u finalu Lige prvaka bio na tribinama što je bio jasan znak da će ovog ljeta otići, pitanje je samo da li u Inter, Manchester United ili PSG, koji je posljednji ušao u trku.

Alvaro Morata bi takođe mogao da ode, nije zadovoljan rezervnom ulogom, ali Karim Benzema ostaje nezamijenjiv i on će morati da potraži klub u kom će igrati.

U igri je do jučer bio Milan, sada je dogovor daleko, pa se spominju Chrelsea i Manchester United, a njegova cijena je 70 miliona eura.

Iz Madrida bi takođe mogao i desni bek Danilo, koji nije opravdao rekordni transfer Reala za jednog defanzivca od 31.5 miliona evra.

Klub je već napustio Fabio Coentrao, koji je otišao u redove Sporting Lisabona.

Na transfer listi je i napadač Marijano, koji je ušao u prvi tim iz Castille, Realovog drugog tima, ali nije dobio značajnu minutažu.

Posljednji na listi, i onaj koji najviše bode oči je Kaylor Navas. Prvi golman Reala nikako da dobije apsolutno poverenje Florentina Pereza koji želi Davida De Geu.

Ipak, svlačionica Reala se bori da Navas ostane prvi golman i za sada djeluje da će tako i biti.

Od ostale pomenute šestorice, Real Madrid bi mogao da inkasira između 150 i 200 miliona eura, što je ogroman novac za igrače koji nemaju mjesta u timu.

Samo Morata se procjenjuje na 70 miliona, Rodrigez je nešto jefitniji, dok bi za Danila Real mogao da dobije između 15 i 20.

A ko će doći na Santiago Bernabe?

U ovom momentu, zna se da stiže Teo Hernandes da pojača konkurenciju Marcelu, pored njega vraća se i Markos Llorente.

Jedini igrač za koga bi Real mogao da plati ogroman novac je Kilijan Mbape i to bi bio čitav posao Madriđana za ovo ljeto.

Autor: Avaz.ba

 

Back to top button