Na suđenju prikazana fotografija Dženana Memića nakon što je usmrćen

Prikazivanjem snimaka s kamera, koje su postavljene na ogradi Kuvajtske rezidencije i kući Šerifa Konjevića u Velikoj Aleji na Ilidži, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, a u slučaju “Dženan Memić”.

Osim snimaka, prikazane su i izrezane fotografije s tih snimaka, na kojima se vide automobili koji prolaze Velikom Alejom.

Rusmir Karkin, advokat Seferovića, prigovorio je na prikazivanje ovih fotografija jer, kako je kazao, ne vidi svrhu toga.

 

Tokom prikazivanja snimaka i fotografija, publika je sve vrijeme komentirala i dobacivala, a posebno je burno postalo nakon prikazivanja fotografije Dženana Memića koju je svojim mobitelom napravio Nebojša Veljović, pripadnik Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Fotografija Dženana Memića je snimljena nakon što je nastradao, a na njoj se vidi njegovo beživotno tijelo pored stabla.

S obzirom na to da je publika burno reagirala, predsjedavajući Sudskog vijeća sudija Igor Todorović napravio je pauzu nakon čega je nastavljeno suđenje.

Naredno ročište zakazano je za 20. juni ove godine.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/297760/na-sudenju-prikazana-fotografija-dzenana-memica-nakon-sto-je-usmrcen#sthash.aLL6Qt4g.dpuf

Back to top button