Srebrenica: Danas formiranje nove skupštinske većine

Sedam odbornika Koalicije SDA, SBiH i SBB, pet SNSD i dva SNS, danas će u Srebrenici potpisati koalicioni sporazum za formiranje skupštinske većine.

Od 21 odbornika, nova koalicija imat će 14 zastupnika u Skupštini Općine (SO) Srebrenica, još je neizvjesno kome će se prikloniti bivši odbornik SDP BiH Zulfo Salihović, koji je u prethodnoj koaliciji bio naklonjen većinskoj grupi bošnjačkih odbornika i odbornik Hakija Meholjić iz SDP BiH.

 “Avaz” nezvanično saznaje da bi po dogovoru nove koalicije, predsjednik SO trabao biti Alija Tabaković, a potpredsjednik, smijenjeni Radomir Pavlović, dok će bivši predsjednik SO Hamdija Fejzić dobiti odgovarajuću funkciju.

Po dogovor političkih partija, koje će čini novu skupštinsku većinu, neće se mijenjati načelnici općinskih odjeljenja, sekretar i direktori javnih preduzeća, koje je imenovala koalicija formirana nakon lokalnih izbora.

Ovom skupštinskom većinom, koju podržava i načelnik Mladen Grujičić, bit će okončana šestomjesečna politička agonije, a ujedno će biti podržana odluka Vlade Republike Srpske o obustavljanju odluka aktuelne krhke kaolicije i izbjegnuti sudski sporovi.

Avaz.ba

Back to top button