Ćamil Duraković: “Pa dokle Bošnjo, kuda ideš i s kim ćeš?”

Nakon najnovije vijest da je formirana nova skupštinska većina u Skupštini Opštine Srebrenica i nakon potpistivanja Sporazuma zbog tvz. “prevazilaženja političke krize i uspostavljanja političke stabilnosti”, na društvenim mrežama je podstaknuta salva kritika na račun SDA. Javnosti je poznato međufrakcijsko djelovanje unutar stranke SDA u Srebrenici koje je eskaliralo u sukob i napad na Adila Osmanovića, visokog funkcionera stranke, a sve zbog neslaganja unutar lokalne organizacije.

Da “sporazum” bude impozantniji, potpisan je sa strankom koja otvoreno zagovara cijepanje države Bosne i Hercegovine, negira sve zločine i genocide počinjene nad Bošnjacima, optužuje Bošnjake za početak rata u Bosni i Hercegovini i konstantno vrši majorizaciju Bošnjaka u manjem bh entitetu.

U moru kritika koje pljušte društvenim mrežama, nekako najviše pažnje privlači osvrt bivšeg načelnika Opštine Srebrenica Ćamila Durakovića, na cjelokupnu situaciju koja se dešavala na posljednjoj sjednici Skupštine Opštine Srebrenica.

Osvrt prenosimo u cjelosti:

“U Srebrenici formirana “sretna” i “stabilna” koalicija s Dodikom. Onim Dodikom koji troši pare iz budžeta RS-a da negira genocid u Srebrenici. Onaj koji zabranjuje spomen genocida u nastavnom planu i programu RS-a, kao i opsadu Sarajeva. A sve to potpiše Ramiz Salkić, čovjek koji nije iz Srebrenice, uopšte!!! Da, Ramiz Salkić, u ime nas a pravo mu nismo dali… Naravno on to učini da bi mogao “mirno” da uplovi u svoju kampanju 2018 godine… Pa dokle Bošnjo, kuda ideš i s kim češ?”

bosniaks.info

Back to top button