Napadač u Muenchenu oteo pištolj policajki pa joj pucao u glavu

Foto: FaH

JUTROS je došlo do pucnjave na stanici podzemne željeznice u Muenchenu. Jedna policajka upucana je u glavu i teško je ozlijeđena, javljaju njemački mediji. Uz policajku, ranjene su još tri osobe, među kojima je i napadač.

Do pucnjave je došlo na peronu stanice Unterfoehring, u sjeveroistočnom predgrađu Muenchena, nakon što je napadač oteo pištolj policajki koja je od njega zatražila da se identificira.

View image on TwitterView image on Twitter

Policija je zapucala na napadača i ozlijedila ga, a potom je uhićen i prebačen u bolnicu, javlja BBC. Na teren je odmah izašao velik broj policajaca, a promet podzemnom željeznicom je obustavljen.

Policija je dodala da je stanica evakuirana i da je situacija pod kontrolom.

“Do pucnjave je došlo nakon policijske provjere stanice podzemne željeznice Unterfoehring. Hitna pomoć je poslana na mjesto događaja, no za sada nemamo točniju informaciju o ozlijeđenima”, rekao je glasnogovornik minhenske policije Michael Reihlein i dodao da građani nisu u opasnosti.

Minhenska policija isključila je terorizam kao motiv pucnjave, a u naknadnoj objavi pojasnila je kako u napadu “nema političkog ili vjerskog motiva”.

 

index.hr

Back to top button