Krajina na nogama | Bosanac otkrio ko bi mogao pobijediti u “Zvezdama Granda”

Krajina na nogama | Bosanac otkrio ko bi mogao pobijediti u

Nezirov: Hvali ga Bosanac

Dragan Stojković Bosanac napušta „Zvezde Granda“ zbog Jelene Karleuše, sve su učestaliji natpisi u srbijanskim medijima. S obzirom na to da se bliži 28. juni, dan kada će biti održano veliko finale ovog muzičkog takmičenja, napetosti rastu, što nam je potvrdio i Stojković kada smo ga jučer pozvali.

Dobro kotiraju

Kako kaže, o odlasku iz „Zvezda Granda“ nema priče, nego to pojedini mediji pišu na svoju ruku.

– Pišu svašta… Nekima trebaju bombastični naslovi pa se služe tako nekim stvarima. Prije bi Jelena Karleuša napustila „Zvezde Granda“ nego ja – govori nam poznati kompozitor i član žirija „Zvezda Granda“.

Dodaje da snimanja u studiju protječu u najboljem redu, a euforija raste iz emisije u emisiju.

– Uglavnom moji Bosanci dobro kotiraju, ima onaj jedan golman iz Bihaća, tako ja zovem Adnana Nezirova, koji pravo dobro pjeva narodnjake. Njega vidim kao potencijalnog pobjednika – smatra Bosanac.

Nezirov je 2010. godine pobijedio na muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“, koje je emitirano na Hayat televiziji. Mada, govori kompozitor, ima još nekoliko dobrih učesnika, takmičar iz Bihaća se ističe.

– Od zabavnih pjevača, dobar je Damir Džakić, onda tu je i Armin Dedić iz Srebrenika, koji dobro pjeva. Bilo šta da kažemo, istina je jedna, za koga BiH bude glasala taj će pobijediti, zapravo uvjeren sam da će Bosanac opet pobijediti, samo je pitanje koji – poručuje Stojković.

Moje konstatacije

Od ove sezone sistem glasanja je drugačiji te će, osim publike, pobjednika birati i članovi žirija, a Bosanac je skeptičan kada su u pitanju žene.

– Nema šanse da žena pobijedi, iako ih ima nekoliko dobrih poput Sanje Vasiljević ili Elvedine Šehić. Kao što sam već rekao, kada Bosanci počnu glasati, kao da poplava naiđe. Često mi zbog ovih mojih konstatacija kažu da sam naklonjen takmičarima iz BiH, na šta im odgovorim: „Nisam naklonjen Bosancima, nego dobrom pjevanju, što je u Bosni evidentno“ – kaže Stojković.

Snimanje filma za AMUS

Dragan Stojković Bosanac svake godine posjeti rodni Konjic, pa će tu tradiciju nastaviti i ovoga ljeta.

– Nakon odmora na moru, svratit ću u Konjic, pa u Sarajevo, gdje me očekuje neki vid intervjua za AMUS. Snimaju film sa svojim članovima, na čemu im ovom prilikom čestitam – poručio je Stojković.

Autor: E. BAKIĆ

avaz.ba

Back to top button