Legendarnom Ljubiši Samardžiću život visi o koncu

Legendarnom Ljubiši Samardžiću život visi o koncu

Ljubiša Samardžić

Zdravstveno stanje srbijanskog glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se ni pored svih napora ljekara Kliničkog centra Srbije, gdje je legendarni Smoki već gotovo mjesec dana na bolničkom liječenju, saznaje portal Novosti.rs.

U Klinici za hematologiju KCS Samardžić je pod stalnom terapijom i medicinskim nadzorom, ali zbog više udruženih bolesti život mu visi o koncu.

Iako se nakon operacije tumora na mozgu, kojoj je podvrgnut u decembru prošle godine, činilo da se glumac, čije se upečatljive uloge Šurde iz serije “Vruć vetar” gotovo svi sjete kada im padne krvni pritisak, dobro oporavljao, pogotovo kad je počeo da se pojavljuje u javnosti, njegovo zdravstveno stanje se, ipak, iskomplikovalo.

Na Kliniku za hematologiju smješten je zbog leukopenije, odnosno jako smanjenog broja leukocita u krvi, ali sve dodatno komplikuje i hronična limfocitna leukemija od koje Samardžić boluje.

Prema saznanjima, ni neurološko stanje glumca nije dobro. Ljekari ne mogu da daju nikakve prognoze, a u glumčevo liječenje uključeni su doktori najrazličitijih specijalnosti, zbog nekoliko udruženih bolesti koje Samardžić ima.

avaz.ba

Back to top button