Bijeljina: Ronioci iz jezera izvukli tijela, poznat identitet stradalih

Ronioci su danas popodne izvukli tijela dvojice muškaraca, koji su poginuli u slijetanju automobila golf sa makadamskog puta u jezero šljunkare u predgrađu Bijeljine, potvrdio je za Faktor dežurni tužilac Aleksandar Radan.

Vozilo koje je sletjelo u jezero   FOTO: RTV BN

Vozilo koje je sletjelo u jezero FOTO: RTV BN

Nakon izvlačenja, porodice su identificirale tijela stradalih i utvrđeno je da su nastradali Đorđe Bodo iz Bijeljine, koji je najvjerovatnije upravljao vozilom i njegov sugrađanin Zoran Trifković, koji je bio na mjestu suvozača.

Kako nam je potvrdio tužilac, nesreća se dogodila u noći sa srijede na četvrtak, oko 2.50 sati, od kada su se vozilo i tijela nalazili u vodi.

– Ljekar mrtvozornik se izjasnio da se najvjerovatnije radi o utapanju, a naredio sam i obdukciju kako bismo odredili tačan uzrok smrti – kazao je tužilac Radan, te dodao da su izuzeti i uzorci krvi koji će biti vještačeni kako bi se utvrdilo da li su nastradali bili pod utjecajem alkohola ili narkotika, što je moglo biti jedan od uzroka nesreće.

Automobil sa nastradalim, u jezeru nastalom nakon iskopavanja šljunka, danas su oko podne otkrili ribari, koji su pozvali policiju, nakon čega su na mjesto događaja izašli dežurni tužilac, policija, vatrogasci i ronioci.

Tijela su iz jezera izvučena oko 15 sati.

faktor

 

Back to top button