FOTO: Ovaj sirijski dječak je iftario zahvaljujući građanima BiH

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS ovog Ramazana organizuje akciju Iftari za narod Sirije 2017 pod sloganom „Omogućimo iftare za narod u Siriji. Unesimo radost Ramazana u njihove živote“, te su zahvaljujući građanima Bosne i Hercegovine do sada uplatili novac za organizovanje 24 556 iftara za narod Sirije. Iftari se organizuju u saradnji sa partnerskom organizacijom IHH-a iz Turske.

 

Zbog teške sudbine koja ih je zadesila više od 100 000 sirijskih izbjeglica nisu u svojim domovima nego u šatorima,  improvizovanom bezuslovnom smještaju ili pod vedrim nebom. Iftare će dočekati bez svojih bližnjih i bez imalo mogućnosti za radosti Ramazana i iftara.

Zato, važno je napomenuti da akcija još uvijek traje tako da vaš novac možete uplatiti na transakcijske račune ili uplatu možete izvršiti putem Pay Pala direktno na adresu: donate@mfs-emmaus.ba.

Podsjetimo, svake godine za vrijeme Ramazana, MFS-EMMAUS realizuje niz ramazanskih aktivnosti, kao što su podjela ramazanskih paketa, organizovanje iftara, kako bi omogućili da što veći broj ljudi osjeti radost koju  mjesec Ramazan sa sobom  donosi.

Prošle godine zahvaljujući brojnim donatorima organizovana su 33 iftara za 4 915 postača u Doboj Istoku, Tuzli, Srebreniku, Srebrenici, džematima sa područja Muftijstva tuzlanskog. Pored iftara podijeljeno je preko 7000 ramazanskih paketa, prvenstveno za socijalno ugrožene i povratnike u Istočnu Bosnu.

emmaus2 emmaus3  final-Medium-1

(Bportal.ba)

 

Back to top button