Mladi par pozvao roditelje prije smrti: “Tako nam je žao što vas više nikad nećemo zagrliti”

Mladi italijanski par Gloria Trevisan i Marco Gottardi, koji su ostali zarobljeni tokom požara u londonskoj zgradi, prije smrti uputili su posljednje tužne pozive svojim porodicama.

Par se nalazio na 23. spratu zgrade kada je izbio požar u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi. Trevisan i Gottardi (27) odmah su nazvali roditelje, kojima su rekli da vide vatru kako se širi prema njima.

– Imala sam čitav život pred sobom. Nije pošteno. Ne želim da umrem. Tako mi je žao što vas više nikada neću zagrliti – rekla je Trevisan u potresnom pozivu svom ocu Lorisu.

Poziv je prekinut oko tri sata ujutro, a očajni otac nakon toga je oko stotinu puta bezuspješno pokušao da nazove kćerku.

– Bili smo na vezi do posljednjeg trenutka – rekao je on.

Gottardi je također nazvao svoje roditelje.

– U prvom pozivu nam je Marco rekao da ne brinemo, da je sve pod kontrolom. Vjerovatno je želio da nas smiri. Ali u drugom pozivu – ne mogu to da izbijem iz glave – rekao je da je sve puno dima. Bili smo na vezi do posljednjeg trenutka, kada nam je rekao da je situacija hitna. Veza se prekinula i od tada nismo ništa čuli o njemu. Više se nije javljao na telefon – ispričao je Marcov otac za italijanske medije.

Izvor: Kurir.rs
Back to top button