Tuzla: Preminula žena koja je pronađena sa prerezanim vratom na šumskom putu

Tridesetosmogodišnja žena iz Kiseljaka kod Tuzle, koja je skalpelom povrijeđena 3. juna u mjestu Bosanska Poljana kod petlje Šićki Brod na ulazu u Tuzlu, podlegla je jučer u tuzlanskom Univerzitetskom kliničkom centru nakon 13-dnevnog boravka u bolnici.

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla.

– Pacijentica E. T. preminula je jučer oko 13:40 sati. Ona je sve vrijeme bila smještena na Odjelu intenzivne njege na Klinici za anesteziju i reanimatologiju i bila je u besvjesnom stanju – kazala je Aščerić-Mujedinović.

Za pokušaj ubistva žene sumnjiči se Miroslav Erdemović iz Tuzle, koji se nalazi u pritvor. On je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 3. juna 2017. godine u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje “Šički Brod” na ulazu u Tuzlu, 38-godišnjoj ženi na šumskom putu skalpelom nanio duboku reznu povredu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke. Tako joj je nanio teške tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji. Prilikom uviđaja utvrđeno je da je žena imala reznu ranu u predjelu vrata dužine oko 15 centimetara.

Napad na ženu desio se na mjestu gdje se već duže vrijeme okupljaju žene koje se bave prostitucijom i koje se često mogu vidjeti upravo na lokalitetu Bosanske Poljane. Međutim, pretpostavlja se da se oni nisu poznavali odranije, te nije poznato zašto je osumnjičeni stupio u kontakt sa E. T., niti zašto je među njima došlo do sukoba.

Tuzlanski policajci su u koordinaciji sa Tužilaštvom operativnim radom na terenu, prikupljanjem dokaza na uviđaju, te tokom istrage i nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog Erdemovića, koji je uhapšen tri dana nakon pokušaja ubistva.

Izvor: Faktor
Back to top button