REAL NA SASTANKU S MENDESOM Je li Ronaldo ovom sitnicom najavio definitivni odlazak?

Foto: Getty Images/Guliver Image

U MADRIDU vlada totalna panika. Nakon što je Cristiano Ronaldo (32) sredinom tjedna senzacionalno izjavio da želi otići iz Reala, Florentino Perez i društvo smišljaju što i kako dalje.

Portugalac je navodno ogorčen odnosom kluba prema njemu nakon što se pojavila priča da je pod istragom zbog utaje 14,7 milijuna eura poreza, no španjolski list As objavio je da je Ronaldo još prije dva mjeseca odlučio da odlazi, ali ga je agent Jorge Mendes nagovorio da se strpi s izjavama do kraja sezone.

No, upravo bi Mendes mogao biti ključna osoba u Ronaldovu transferu budući da je riječ o menadžeru Josea Mourinha i jako dobro “prijatelju” Manchester Uniteda. Kako piše The Sun, Florentino Perez bi se ovih dana trebao sastati s Mendesom kako bi dogovorili model Ronaldova odlaska iz Reala. Iako je Ronaldova klauzula postavljena na nevjerojatnih milijardu dolara, Real bi navodno pristao na 200 milijuna eura nakon što je Ronaldo rekao da više nema namjeru igrati u Madridu.

U vrijeme suludog divljanja milijuna u Europi, taj iznos niije problem čitavom nizu klubova, no dva imena se ipak ističu. Najzainteresiraniji su PSG i Manchester United. Sam Ronaldo ipak više preferira Old Trafford za koji je nekoliko puta rekao da mu je u srcu, tamo je i Jose Mourinho, a i povratak u Manchester bi ga zauvijek upisalo u legendu još jednog kluba nakon Reala.

Oni koji pomno prate svaki Ronaldov mig, zaključili su da je i Portugalčeva promjena profilne fotografije na Instagramu dodatni znak da je definitivno raskrstio sa španjolskim klubom. Ronaldo je svoju sliku u dresu Reala zamijenio onom u dresu Portugala što je protumačeno kao još jedna potvrda njegova odlaska, iako Portugal sutra igra na Kupu konfederacija.

Ronaldo je u studenom produžio ugovor s Realom po kojem zarađuje 20 milijuna eura po sezoni, što bi United lako mogao pokriti. No, u samu visinu transfera mogle bi ući razne kombinacije. Manchester odavno želi Alvara Moratu pa nije nemoguće da se i on nađe u ovom poslu, a United bi, pišu Englezi, pod račun mogao staviti i Davida De Geu koji u Real odlazi već dvije godine.

Bivši Realov predsjednik Ramon Calderon je u intervjuu za The Sun rekao da Ronaldo sigurno neće ići u Kinu ili SAD, a engleske kladionice su već objavile koeficijente na Portugalčevu sljedeću destinaciju. U toj okladi “favorit” je upravo United. Na taj transfer koeficijent je 2,75, dok je na prelazak u PSG koeficijent 8,00. Ipak, kladionica Sky Bet vjeruje da će Ronaldo ipak ostati u Realu na što je koeficijent samo 1,35.

index.hr

Back to top button