“Pao” zbog davanja mita: Policajce pokušao “počastiti cenerom”

Vozač kamiona K.P. iz Zenice uhapšen je jučer nakon što je policajce Policijske stanice Stanari pokušao podmititi sa 10 KM, kako mu ne bi napisali prekršajni nalog zbog neispravne signalizacije.

Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj policajci su prilikom kontrole saobraćaja na regionalnom putu Stanari – Prnjavor u mjestu Satnari, zaustavili kamion marke MAN, koji je u vlasništvu prvatne firme iz Zenice, te su utvrdili da je na kamionu neispravna signalizacija, to jest da ne radi zadnji lijevi žmigavac, kao i stop svjetla.

“Kada je vozaču K. P. saopšteno da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH za navedeni prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 40 KM i da će mu biti uručen prekršajni nalog, on je dao na uvid saobraćajnu dozvolu u koju je stavio novčanicu od 10 maraka, a potom je od policajaca zatražio da ne napišu prekršajni nalog i da se počaste” saopšteno je iz policije.Vozač K. P. je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, ali će  protiv njega nadležnom tužilaštvu biti podnesena prijava zbog krivičnog djela davanje mita.

(Bportal.ba)

 

Back to top button