SUSRETI KAHVEDŽIJA: Preko 150 Facebook prijatelja iz cijeloga svijeta dolazi u Srebrenicu da se druže uz kahvu i pjesmu

U srijedu 12. augusta 2017. godine u Srebrenici će se održati Prvi susreti kahvedžija. Radi se o velikoj zajednici prijatelja okupljenih oko Facebook grupe „Kahvedžinica kod Ibre“, koju je pokrenuo srebrenički pjesnik Ibro Džananović, a za cilj ima da okuplja ljude sa prostora bivše Jugoslavije, koji su se voljni družiti, sudjelovati u humanitarnim akcijama, organizovati kulturne događaje i kahvenisati putem interneta, a jednom godišnje i uživo. Očekuje se dolazak u Srebrenicu oko 150 članova ove grupe, a pozvani su i svi drugi građani iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja, voljni da se druže i kahvenišu.

Program manifestacije

PRVI SUSRETI KAHVEDŽIJA U SREBRENICI  

10.00-11.00 Dolazak kahvedžija pred krug fabrike čipsa u Srebrenici i upoznavanje
11.00-12.30 Odlazak na mezarje u Potočare i čas historije
12.30-14.30 Kahvenisanje i eglen uz kahvu
14.30-15.30 Pauza za ručak
15.30-16.30 Obilazak grada Srebrenice
16.30- 18.00 Pjesničko veče posvećeno kahvi,  ispijanju kahve i kahvedžijama, uz sevdalinku
Učesnici pjesničke večeri
Voditelj programa bit će novinar Fikret Hodžić. Uvodnu riječ organizatora manifestacije dat će Suada Pašić, Fehim Hodžić i hadžija Šukrija Efendić. Učesnike će zabavljati muzičari Nedim Braco Mulalić sa bendom i Teufik Tufo Veletanlić.
Pjesnikinje/pjesnici: Suada Kovačević, Sabit Dino Bekto, Ibro Džananović, Zekira Ahmić,  Sevleta O. Arnautović, Mehmed Meša Pargan, Milunka P. Popović, Hava Sakić, Emir Hasić, Ognjen Pudar, Nisveta Skejović, Mehmedalija Bektić i Mihajlo Stević.
Organizatori manifestacije su: Tim kahvedžija i Humanitarni Fonda „Sehara“.

Portal Podrinje.Online je ponosni medijski sponzor Susreta.

Podrinje.Online

Back to top button