U društvu bh.zvaničnika i Vedad Ibišević prisustvao IFTARU u Konjević Polju!

Podrinje nije bilo nikada jače , konačno da se naši bošnjaci polahko ujedinjavaju. Nakon dolaska predsjednika predsjedništva Bakira Izetbegovića u Konjević Polju je i ministar Ramić,Osmanović i brojni drugi ali najveća zvijezda trenutno je VEDAD IBIŠEVIĆ !

Na mjesto koje se nalazi u Općini Brantunac stiglo je više od 7.000 ljudi iz cijele BiH, ali i dijaspore. Kako je javila reporteka N1 Adisa Imamović, iftar se organizuje za 7.100 ljudi, pod imenom “Bošnjaci na Drini”.

Pripremljeno je još 1.000 iftara za ponijeti, a kompletna organizacija košta približno 150.000 KM.

View image on Twitter

“Rekli smo da trebamo nešto uraditi, da pored Potočara koje imamo za 11. juli svake godine, trebamo naći sistem da vratimo narodu život. Da se pored te žalosti naše, dešava nešto i pozitivno”, kazao je za Azmir Husić, organizator iftara.

Na najveći iftar na Balkanu stigli su Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta Republika Srpska, Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH te reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein efendija Kavazović, ali i najveća zvijezda bh.fudbala naš podrinjac VEDAD IBIŠEVIĆ

 

Nek smo vazda puni Bosne a i Bosna puna nas,a  poruka svima onim koji mrze ovu državu glasi : ” NIKAD NISMO BILI JAČI”

Mehmedovic Muradif INFOSVIJET

Back to top button