Lakše šovinisti podnose 100.000 Bošnjaka na koridi u Čevljanovićima nego 7.000 na iftaru u Konjević Polju

Piše: Resul S. Mehmedović

Lakše šovinisti podnose 100.000 Bošnjaka na koridi u Čevljanovićima nego 7.000 na iftaru u Konjević Polju. Kad se okupi 7.000 ljudi – povratnici, reis-ul-ulema, političari, bogati i siromašni – to ipak šalje neku svjetliju sliku o Bošnjacima i Podrinju, nešto što bi moglo uroditi pozitivnostima u budućnosti, za razliku od 100.000 primitivnih i u znoju okupanih Bošnjaka pod šatorima kojima uščuhle plesačice uz zvuke izvornjaka opijaju razum, tj. “razum”, a da ne govorim o redovnim vikend pijankama u gradovima širom BiH, gdje prosječan (ne)muslimanski mladić za noć potroši dovoljno da nahrani 10 siromaha. Ali eto, iftaru su antisirotinjski, što bi rekla Nura.

Nimalo ne sumnjam da su vlasniku i ljudima na N1 ugodniji šatorski muslimani okupljeni oko bikova umjesto oko reisa i(li) političara.

P.S. Televizija N1 je danas sama sebe demantirala i dokazala da je jučerašnji prilog o siromašnom dječaku koji je tražio hranu na iftaru u Konjević Polju čista podvala. “Učesnici iftara nakon što su saznali da je dječaku potrebna hrana podijelili su svoje obroke sa njim, jednako kao što su mu spakovali određenu hranu kako bi je mogao ponijeti kući”, objavila je televizija N1.

SAFF.BA

Back to top button