Iskasapila muža jer je bila zlostavljana, policija pronašla trup i glavu

Trup i glava Vojislava Katanovića (59) iz Zvornika, koga je sjekirom ubila i raskomadala njegova supruga Milka Katanović (55), pronađeni su u petak na maloj deponiji nedaleko od njihove kuće u naselju Karakaj kod Zvornika. “Novosti” prenose da istražioci nisu uspjeli da lociraju ruke i noge nesretnog čovjeka koje je osumnjičena, prema vlastitom priznanju, odvojila od trupa i bacila u kontejner.

Vjeruje se da su udovi završili na regionalnoj deponiji kod Zvornika nakon što su komunalci ispraznili kontejnere i za njima se još traga. Nezvanično, Milka je priznala zločin tvrdeći da je bila žrtva zlostavljanja i da je djelovala u samoodbrani.

Dežurni tužilac u Bijeljini Vera Lazić, rekla je za “Novosti” da su posmrtni ostaci Vojislava Katanovića ekshumirani oko 13.30.

– Ostaci tijela su zatečeni u vreći, odnosno torbi nedaleko od žrtvine kuće. Potom su prevezeni u bijeljinski odsjek Zavoda za sudsku medicinu RS gdje će se u subotu obaviti obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti – rekla je Lazićeva.

Ona je potvrdila da je osumnjičena Milka Katanović saslušana u tužilaštvu, na čiji predlog joj je Okružni sud u Bijeljini odredio jednomjesečni pritvor.

– Ta odluka je donijeta zbog činjenice da se radi o teškom krivičnom dijelu i smatra se da bi puštanje osumnjičene na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti – kaže dežurni tužilac.

Gotovac, advokat iz Zvornika, kaže da je upitno u kakvom se stanju nalazila Milka Gotovac kada je počinila zločin.

– Predložio sam da se u Institutu za forenzičku psihijatriju na Sokocu obavi vještačenje osumnjičene kako bi se utvrdilo u kakvom se stanju nalazila – rekao je Gotovac.

Nezvanično se saznaje da je osumnjičena Milka i tokom saslušanja u tužilaštvu priznala zločin i do detalja opisala kako je usmrtila muža. Upravo je ona istražiocima pokazala mjesto gdje je zakopala glavu i trup, a pronađena je i krvava sjekira kojom je zločin počinjen. Milkin branilac, advokat Dragan Gotovac kaže da je ona u potpunosti sarađivala sa istražiocima i pomogla je da se zločin rasvijetli.

– Otkrila je sve detalje, a motiv zločina je to što je Vojislav nju duže vrijeme maltretirao. U svojoj izjavi ona je rekla da je bila napadnuta. To potvrđuju masnice i tjelesne povrede koje su ljekari konstatovali na njenom tijelu, a od kojih su neke stare i po sedam dana. Ona se kaje zbog zločina, ali tvrdi da nije imala izbora i da je djelovala u samoodbrani – istakao je Gotovac.

Zločin se dogodio u nedjelju, 18. juna i Milka je pokušala da prikrije zločin pa je sutradan prijavila policiji da joj je muž nestao. Kada je utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi, priznala je zločin. Istražioci su ostali u šoku nakon što im je rekla da je tijelo isjekla na više komada. Ruke i noge je bacila u kontejner, dok je trup zamotala u vreću i zidarskim kolicima odvezla na malu deponiju gdje ga je zakopala.

Mještani kažu da je iza Vojislava ostala kćerka, koja će i sahraniti oca, kao i sin koji živi i radi u Kataru zbog čega neće moći ni da prisustvuje sahrani.

Avaz.ba

Back to top button