IZETBEGOVIĆ: SUDBINA BOŠNJAKA OVISI O NAŠOJ SLOZI, HRABROSTI, JEDINSTVU

Iftaru koji je u četvrtak održan u Konjević-Polju prisustvovali su, između ostalih, reisu-l-ulema IZ u BiH Husein-ef. Kavazović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Iftar je okupio impozantan broj postača, a organizirali su ga Udruženje građana Podrinje iz Tuzle i Medžlisi Islamske zajednice Bratunac, Srebrenica, Zvornik i Vlasenica.

Prisutni su bili i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski; Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministra BiH; Šefik Džaferović, predsjedavajući Zastupničkog doma BiH; Safet Softić, predsjedavajući Doma naroda BiH; Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta RS; Edin Mušić, predsjednik Parlamenta Federacije BiH; Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH; Bego Gutić, premijer Vlade TK; poslanici i vjećnici državnih, entitetskih, kantonalnih i općinskih parlamenata i skupština, načelnici općina, glavni imami, imami, profesori, privrednici, te više od 7.000 postača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je iskazao zadovoljstvo što je ovaj iftar organiziran u Konjević-Polju, podno tekije u ovom mjestu.

“Podrinjci i njihova epopeja borbe, od Cerske, Srebrenice, Zvornika, Bratunca i svih drugih mjesta u kojima su živjeli Bošnjaci, govori nam da ta borba, bez obzira koliko bila teška i duga, nije bila uzaludna”, kazao je reis Kavazović i pozvao privrednike ali i sve one koji mogu doprinijeti da Podrinje postane veliko gradilište, da to i učine, i daju podršku napretku i prosperitetu ovog dijela BiH.

 

JHU2

Član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović smatra kako će ovaj iftar ostati upamćen kao novi početak sa novim entuzijazmom kada je u pitanju povratak. Sudbina Bošnjaka ne ovisi o onima koji danas negiraju genocid i oduzimaju pravo jednom narodu na jezik, kulturu, povratak i zaposlenje, nego ovisi o nama, našoj slozi, hrabrosti i jedinstvu, kazao je Izetbegović.

“Prošli smo tešku historijsku uzbrdicu i položili taj ispit, odbranili ovu zemlju i odbranili naše pravo na povratak. Uradili su to hrabri borci Armije BiH. Vrijeme je za veće projekte u Podrinju i diljem BiH. Osmislite projekte. Čitava ova stuktura koja je večeras tu došla nije uzalud došla. Odazvat ćemo se i podržati te projekte. Ja se obavezujem na to večeras”, poručio je Izetbegović.

Direktno24

Back to top button