Obilježavanje 22.godišnjice Srebreničkog genocida u organizaciji džemata Annecy

Budite ponosni Bošnjaci,dostojanstveno i časno dođite da obilježimo i pokazemo drugima ono sto se nama desilo, najveći genocid poslije drugog svjetskog rata učinjen je u SREBRENICI 1995.godine, pred očima cijelog svijeta.

Kao i svake godine pred 11.juli , najtužniji dan u povijesti bošnjaka, priprema se organizacija obilježavanja genocida SREBRENICA 1995. Po prvi puta to čini džemat Annecy u Francuskoj, koji poziva sve bošnjake koji živi u Francuskoj a ima ih oko 25.000 da dođu 9.jula.2017 godine u Annecy na adresu Place Paquier Annecy od 14h do 17h.

Dakle, svi ste pozvani i voljeli bi da dođete u što većem broju da podržite ovaj skup, uz sve gore navedeno održaće se i šetnja kroz strogi centar grada, da se tako još jednom oda prilika za najveći genocid koji je učinjen nad jednim narodom, tako da će i naredni godina ovo postati tradicija, i dok god živi i diše i jedan bošnjak neće niti smije zaboraviti šta se to zapravo dogodilo.

Obavezno 09.jula 2017 godine ne zaboravite doći da podržite ovaj skup i bar na neki način odate počast nevino stradalim žrtvama u genocidu u Srebrenici. Za sve ostale dataljnije informacije obratite na facebook stranicu Dzemat Annecy. Hvala

M.M INFOSVIJET

Back to top button