Potresna priča Senada Hadžifejzovića: Legenda ovo nije zaslužila, fuj!

Potresna priča Senada Hadžifejzovića: Legenda ovo nije zaslužila, fuj!
Potresna priča Senada Hadžifejzovića: Legenda ovo nije zaslužila, fuj!

Ako se za nekog novinara u Bosni i Hercegovini može reći da je bard u svojoj struci i da je legenda svog poziva, onda je to bez ikakve konkurencije Senad Hadžifejzović. Svoj novinarski put započeo je na Televiziji Sarajevo, a nakon što je 2. maja 1992. godine vodio onaj kultni dnevnik koji je neodvojivi dio historije naše zemlje, zauvijek je sebi osigurao mjesto u srcima ljudi koji razumiju važnost tog povijesnog momenta.

 

Senad je nakon rata u BiH radio u matičnoj kući, a onda je jedno vrijeme bio angažovan na Hayat da bi prije nekoliko godina odlučio brendirati svoj Centralni dnevnik, ali ovaj puta u vlastitoj produkciji. Tako je nastala FACE Televizije koja je ubrzo osvojila publiku ležernim pristupom i danas je jedna od najgledaniji bh. televizija.

A kad se osamostalio, počeli su i njegovi problemi. Krenulo je pritiskom marketinških agencija i friziranjem podataka o gledanosti, sve na štetu FACE-a, potom su politički centri moći krenuli sa svojim ratom da bi kulminacija stigla početkom 2017. godine kada su FACE-u usred najgledanije emisije – Centralnog dnevnika, isključili struju.

“Poštovani gledatelji, u ovom trenutku, u 19.38 sati, na FAC TV je izvršena sabotaža. Isključeni su svi dovodi električne energije (3) koji nisu pod kontrolom FACE-a već uprave zgrade BOSMALA: Sabotiran je i naš agregat na krovu BOSMAL. Prekid je trajao do 19.56 sati. FAVE TV je policiji i istražnim organima prijavila napad. Policija je izašla na lice mjesta i do kasno u noć vršila uviđaj. FACE TV ovaj napad karakterizira kao izravan, planiran atak udruženih političko-lobističkih krugova. Ovo je samo jedan od napada koji traju godinama, ali je ovaj najizravniji, otvoren. Problem više, koji treba zabrinuti istražne organe, je što se napad dogodio za vrijeme boravka člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića u našim prostorijama”, istaklu su tom prilikom iz FACE TV-a.

 

I ovih dana ponovo sve isto. Kako saznajemo iz izvora bliskih Senadu, pritisci su jači nego ikada. Samo zato što je slobodan i britkog jezika. Samo zato jer mu ne mogu ništa. Samo zato što je pravedan i dobar. Tužno da tužnije ne može biti. Ne dajmo Senada, ne dajmo ga. On ovo nije zaslužio.

 

bhdijaspora.net

Back to top button