Dobra djela Muse Talovića iz Cerske: ˝Srcem i dušom sam uvijek uz svoj narod˝

Musa Talović iz sela Talovići (Cerska) zadnjih 30 godina se posvetio humanitarnom radu pomažući sve one kojima je pomoć potrebna, posebno u kraju iz kojeg potiče. Živi u Švicarskoj, a tokom ljetnih mjeseci boravi u svojim rodnim Talovićima.

Posljednja akcija koju privodi kraju je asfaltiranje puta u Talovićima u dužini od 280 metara.

– Volim naš narod, volim da pomažem i u mojim očima Cerska je nešto posebno. Svake godine za povratnike u ceransku dolinu realiziramo po dvije ili više akcija. Za izgradnju puta finansijski su mi pomogli naši ljudi koji su trenutno nastanjeni u Švicarkoj, Francuskoj i Americi – veli Musa.

Tuzlarije
Najveća podrška su mu, kako nam je kazao, njegova žena i petero djece.

– Svi se slažemo i poštujemo, i jedni drugima smo najveća podrška. Sa ženom Kadom sam u braku 52 godine i imamo 14 unučadi i 6 praunučadi. To je zaista veliko bogatstvo za mene, ističe Musa.

Sve njegove humanitarne akcije ne bi bile moguće bez pomoći dobrih ljudi.

– Ne radim sam nego u svim akcijama učestvuju i Bošnjaci koji trenutno žive i rade u Iverdonu u Švicarskoj. To je naš narod iz Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Milića, Srebrenice, Travnika pa čak ima i iz Makedonije. Posebno smo ponosni na akcije izgradnje džamije u Cerskoj i Rovašima, zatim na izgradnju puteva u našim zaseocima u Cerskoj. Ne mogu a da ne spomenem ljude koji su mi pomogli u realizaciji gotovo svih akcija. To su Samir Jusić iz Rovaša, Samir Hasanović iz Maćeha, Mehmed Ibrahimovic i Mevludin Ibrahimović iz Cerske. Svi oni se redovno odazovu kada radimo novu akciju za naš kraj, dodaje Musa.

Musa ne živi u rodnim Talovićima, ali je, kako nam je rekao, srcem i dušom uvijek uz svoj kraj i svoj narod.

Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
Tuzlarije
S.P.

(tuzlarije.net)

Back to top button