Vjenčanje godine: Lionel Messi u rodnom gradu Rosariju izgovorio sudbonosno “da”

Ceremonija je održana u luksuznom hotelu, a među 260 zvanica bili su Messijevi suigrači Luis Suárez, Neymar i Gerard Piqué sa suprugom Shakira. Dio gostiju doletio je u Rosario privatnim avionom.

Argentinski list Clarín piše da Messi nije poznao nijednog svog nedavnog trenera, uključujući Pep Guardiola, koji je sada u Manchester Cityju. Na spisku zvanica nije se našao ni Diego Maradona, nogometna legenda iz Argentine.

Vjenčanje je pratilo oko 150 novinara koji su dobili akreditacije za ulazak u posebnu prostoriju za novinare, ali nisu mogli prisustvovati ceremoniji. Argentinski list Clarín nazvao je ovo vjenčanje “vjenčanjem godine” i “vjenčanjem stoljeća”.

Messi je upoznao Antonellu kada je imao pet godina. Ona je rodica njegovog najboljeg prijatelja Lucasa Scaglia koji je također profesionalni nogometaš. Ponudu da igra u Barceloni prihvatio je kada je imao 13 godina pod uvjetom da mu, zbog nedostatka hormona rasta, plaćaju liječenje. Govorio je o poteškoćama s kojima se suočavao ostavljajući svoje voljene. Sa Antonellom trenutno živi u Barceloni.

klix.ba
Back to top button