Seksi Bosanac za kojim su poludjele žene svijeta: Od “Bad Boya” do uglednog fitness stručnjaka

Bavi se fitnessom, vremenom je postao model za fitness proizvode i glavni trener u najvećem fitness centru u Antverpenu. Danas ima i svoju prodavnicu fitness opreme koja je brendirana njegovim imenom Erko Jun.

Skoro da ne postoji medij u Evropi koji nije o njemu pisao. Smatra se velikim stručnjakom za fitness jer iza sebe ima niz takmičenja i medalja.

Ovaj 27-godišnjak je porijeklom iz Janje. Kada je rat počeo bjesniti u našoj zemlji, njegova porodica je izbjegla. Imao je samo 2,5 godine i tada su započeli svoj život od nule.

“Morali smo sve iz početka i naučiti novi jezik. Roditeljima je bilo teže, ja sam bio mali pa se slabo sjećam. Tokom školskih dana bio sam mangup, imao sam dobre ocjene, ali me ništa nije interesovalo osim izlazaka i sporta”, prisjeća se Ermin za Klix.ba.

Kaže kako se volio i potući te da je zaista bio problematičan. Tada je dobio nadimak “Bad Boy” u Antverpenu. Ipak, završio je zanat kako bi radio u očevoj firmi koja se bavi grijanjem i vodovodnim instalacijama. Tada mu je uzor postao Jean Claude Van Damme i poželio je imati njegove vještine.

“Uvijek sam se bavio borilačkim vještinama, a od malih nogu sam krenuo na taekwondo pa na tajlandski boks i na kraju sam počeo trenirati MMA. Otac mi je uvijek davao podršku i učio me da se moram znati odbraniti”, kazao je.

U 15. godini doživio je povredu na treningu zbog koje mu je noga ostala paralizovana. Ljekari su mu rekli da je više nikada neće moći koristiti potpuno te su mu savjetovali da se počne baviti fitnessom kako bi je ojačao.

“Nakon pola godine sam, hvala Bogu, dobio osjećaj u nozi, ali sam se i zaljubio u tegove i fitness. Nakon 18. godine počinjem se profesionalno baviti time i takmičiti”, rekao je Erko Jun.

Trenira svaki dan po sat i po, što se i vidi na njegovom tijelu koje je osvanulo na naslovnicima magazina “Muscle & Fitness”, “Flex magazine”, “Sport en fitness”, “Knack” i još mnogih drugih.

Njegovo tijelo je “zauzeto” jer je oženjen i porodičan čovjek. Otac je prekrasne djevojčice o kojoj vodi brigu i fotografijama raznježuje svoje fanove. Supruga mu se zove Alma i porijeklom je iz Kazahstana. Upoznali su se na FIBO-u, najvećem svjetskom fitness takmičenju, jer se i ona bavi fitnessom.

“Imamo isti način života pa je lakše posložiti neke stvari”, kazao je.
Nedavno je “zapalio” Instagram kada je na takmičenju u Maroku naveo publiku da skandira “Volim te Bosno”. Tada su i u BiH, oni koji do tada nisu, čuli za njega.

“Uvijek sam luckast i volim takve stvari. Bosna mi je u srcu gdje god idem. Marokanci me vole, a vole i Bosnu, što su morali dokazati”, rekao je Erko Jun.

Dugo nije bio u BiH jer putuje svijetom zbog posla, ali planira ovog ljeta doći i posjeti velike gradove.

Njegov rad možete pratiti putem Facebooka i Instagrama.

Back to top button