TRANSFERI UŽIVO: Rooney i Giroud stižu u Everton!?

Poštovani posjetioci portala Sportske.ba uživo na našem portalu pratite najzanimljivije transfere širom fudbalskog svijeta.

Ljetni prelazni rok traje do 31. augusta.

Utorak, 4. juli

23:57 Inter iz Milana odbio je 45 milona eura tešku ponudu Manchester Uniteda za hrvatskog reprezentativca, Ivana Perišića.

23:47 Wayne Rooney bi, prema navodima britanskog “The Sun-a”, trebao ove sedmice potpisati ugovor sa Evertonom, iz kojeg je prije 13 godina prešao u ekipue Manchester Uniteda. Rooney je napustio pripreme njegovog tima u SAD-u, a ako potpiše ugovor sa Karamelama trebao bi zarađivati 250 hiljada funti sedmično. Navodno bi njegov dolazak trebao pratiti i senzacionalni transfer Oliviera Girouda, Everton je već poslao ponudu Arsenalu u iznosu od 20 miliona funti za usluge francuskog napadača. S obzirom da je sa Lacazzeteom sve dogovoreno, vrlo je izvjesno da će Giroud prihvatiti ponudu Evertona koji je ovog ljeta doveo nekoliko ozbiljnih pojačanja.

23:05 Pepe je i zvanično novi fudbaler Bešiktaša. Potpisao je dvogodišnji ugovor prema kojem bi u iduće dvije godine trebao inkasirati 10 miliona eura.

23:00 U Huddersfieldu se ozbiljno spremaju za početak sezone. Novo pojačanje je Danny Williams koji je potpisao dvogodišnji ugovor, on je do sada nastupao za Hoffenheim, Freiburg, a posljednje stanište mu je bila ekipa Readinga.

22:55 Arouna Kone, bivši reprezentativac Obale Slonovače, koji je u Evertonu proveo pet sezona potpisao za turski Sivasspor.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


21:24 – Sneijder izabrao novi klub

Wesley Sneijder odlučio je da napusti Galatasaray. Danas se pojavila informacija da je on novi fudbaler Milana i da će u narednih 48 sati potpisati ugovor sa Rossonerima. Zanimljiva će biti reakcija navijača Intera, najvećeg rivala Milana, za koji je Sneijder godinama igrao.

20:00 Jaap Stam potpisao novi ugovor sa Readingom. Na klupi ostaje do 2019. godine.

19:50 Alexandre Lazacette prošao ljekarske preglede. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora.

19:45 Fudbaler Chelseaja, Kasey Palmer, dogovorio je jednogodišnju posudbu sa novim engleskim premijerligašem, Hudersfield Townom, za koje je nastupao prošle sezone, također, kao posuđeni igrač.

19:26 Stephan Lichtsteiner mogao bi napustiti redove Juventusa. Italijanski mediju pišu kako je švicarski defanzivac u pregovorima sa Nicom.

19:00 Daily Star prenosi kako Jose Mourinho ne odustaje od dovđenja Alvara Moratte Nemanje Matića.

18:00 PSG sada želi angažovati Kostasa Manolasa iz Rome.

17:50 Hrvatski napadač Ivan Kalinić, javno se usprotivio odluci Fiorentine da ga žele zadržati izjavivši kako želi preći u redove Milana.

17:05 Marco Veratti danas nije trenirao sa PSG-om, što su mediji bliski Barceloni intepretirali kao želju fudbalera da karijeru nastavi u Barceloni.

17:00 Arsenal je dogovorio dolazak Alexandre Lacazettea. Francuski napadač stigao je na ljekarske preglede, nakon čega će potpisati ugovor. Lyon bi na ime obeštećenja trebo dobiti 45 miliona funti, a sa bonusima transfer bi mogao na kraju iznositi čak 52 miliona funti. Dolazak Lacazettea srušit će prethodni Arsenalov transfer rekord, kada je Mesut Ozil plaćen 42.5 miliona funti.

15:58 Chelsea je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Tammyem Abrahamom, a zatim je odmah mladog napadača poslao na posudbu u Swansea.

15:34 Dogovoren najintrigantniji transfer ovog ljeta

15:25 José Ángel Tasende poznatiji kao Angelino je prešao iz Manchester Citya u NEC Bredu.

15:01 Antonio Rudiger će u Chelsea preći za cifru od 35 miliona eura plus četiri bonusa, izvještava Sky Sports.

14:45 Leo Messi će sredinom jula potpisati ugovor do 2022. godine tvrdi katalonski Sport.

14:20 Italijanski novinar Alfredo Pedulla tvrdi da će agent Garetha Balea, Jonathan Barnett u narednim danima doputovati u Italiju. Bale je prema Pedullinim tvrdnjama umoran od Reala i želi napustiti klub. U svojim redovima bi ga rado vidjeli Juventus koji trenutno traži druge igrače te Inter sa kinsekim kapitom iz Suninga. Pedulla dodaje da se sada radi samo o tragu, ali gdje ima dima, ima i vatre…

13:50 Vicente Iborra prelazi iz Seville u Leicester City. Klub iz Andaluzije je potvrdio kako je postignut dogovor sa Lisicama oko transfera iskusnog veznjaka na King Power stadion.

13:30 Luiz Gustavo je i zvanično postao fudbaler Marseillea.

13:23 Inter za Angela Di Mariu PSG-u nudi nudi 50 miliona eura te jednog od sljedećih igrača: Samira Handanoviča, Geoffreya Kondogbiu, Joaoa Marija ili Ivana Perišića.

13:15 Josip Iličić je u centru pažnje u Italiji. Fudbaler rođen u Prijedoru je obmanuo Sampdoriju. Dogovorio je prelazak u taj klub, ali je u posljednji čas promijenio mišljenje, zaputio se put Bergama gdje je jutros obavio ljekarske preglede, a uskoro ga očekuje i potpis ugovora. Ovaj Iličićev potez će sigurno utjecati i na buduće odnose Atalante i Sampdorije.

12:34 Hector Bellerin, mladi španjolski bek na pragu je potpisa za Barcelonu.

12:28 Enzo Zidane je novi igrač Alavesa za sljedeće tri sezone

11:48 Dolazak Contija u Milan odgođen za sedmicu

11:23 West Ham, West Bromwich Albion i Watford se utrkuju za dovođenje kapetana Seville, Vicentea Iborra.

11:00 JAMES RODRIGUEZ PRISTAO PREĆI U PSG!

10:41 Roma je pronašla pojačanje u Ukrajini, u redovima kijevskog Dinama. Radi se o 27-godišnjem Andriyju Yarmolenku.

10:40 Kameni pred potpisom za Fenerbahce

10:18 23-godišnji Matthias Ginter je iz Borussije Dortmund preselio u drugu Borussiju, onu iz Mönchengladbacha. Danas će obaviti liječnički pregled, a prema podacima Transfermarkta, transfer je vrijedan 17 miliona eura.

9:54 Argentinac Lionel Messi će potpisati novi ugovor s Barcelonom kada se vrati s medenog mjeseca.

9:49 Newcastle je doveo drugo pojačanje u ovom prijelaznom roku. Stigao je defanzivac Florian Lejeune, koji je potpisao petogodišnji ugovor.

9:44 Fudbaler Rennesa i kapiten Malija, Yacouba Sylla blizu potpisa za zagrebački Dinamo!

9:10 Gael Clichy će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Basaksehiru

9:09 Uroš Ćosić novi fudbaler AEK-a

8:55 Liverpool spreman na pregovore sa fudbalerom Arsenala Alex Oxlaide Chambrlaienom.

8:50 Wolverhampton sve odlučniji da angažuje Rubena Nevesa iz Porta.

Ponedjeljak , 3. juli

23:05 – Ajdin Redžić nalazi se na meti zagrebačkog Dinama. Vezni fudbaler koji je blistao prošle godine u dresu Krupe povezivao se sa mnogim klubovima, a prem pisanju pojedinih medija sada su za njegove usluge ozbiljno zainteresovani u zagrebačkom Dinamu.

Redžić sa Krupom ima ugovor do ljeta naredne godine.

21:16 – Everton je kompletirao transfer Michaela Keanea koji stiže iz Burnleya. Karamele su za ovog igrača platile 30 miliona funti.

20:00 – Safet Sušić želi zadržati Juniora Fernandersa koji je posljednju polusezonu nastupao za Alanyaspor kao posuđen igrač zagrebačkog DInama. Ipak, Pape nije previše optimističan, jer smatra da će Modri tražiti visoku odštetu.

– On je sjajan igrač i volio bih ga vidjeti i naredne godine u timu, ali se bojimo da će Dinamo tražiti visoku odštetu. Sada je na čelnicima klubova da se pokušaju dogovoriti – kazao je Sušić o Fernandezu koji je u 11 utakmica za njegov tim postigao šest golova.

18:40 Španski list El Periodico piše kako će PSG pokušati dovesti COutinha iz Liverpoola. U tom bi slučaju, transfer Verattija u Barcelonu bio izvjestan.

18:20 ZVANIČNO: Monaco je doveo pojačanje iz Holandije. U Kneževinu iz Feyenoorda stiže Terenca Kongola, a nezvanično, transfer će koštati 15 miliona eura.

18:00 Bh. napadač Riad Bajić mogao bi ostvariti izvanredan transfer. Za njegovim uslugama interes je pokazao Fenerbahce, a turski je velikan spreman platiti 10 miliona eura. Ipak, kako navode turski mediji, apetite čelnika Konyaspora zadovoljila bi cifra od 12 miliona eura.

17:20 Kako piše The Sun, Inter će pokušati dovesti veliko pojačanje iz PSG-a. Isti izvor navodi kako će milanski klub ponuditi 43 miliona funti za usluge Di Marie. Ipak, problem predstavlja što je PSG klub baziran na kupovini, a ne prodaji igrača.

17:10 Bivši fudbaler Barcelone Sandro Ramirez, novi je igrač Evertona. Ramirez je ugovor sa “Karamelama” potpisao do 2021. godine, a dolazi iz Malage.

17:00 ZVANIČNO: Roma je predstavila Gonalonsa, koji je ugovor sa “Vučicom potpisao do 021. godine. Podsjetimo, Gonalons u Romu dolazi iz Lyona.

16:30 Lucas Podolski nakon dvije sezone odlazi iz Galatasaraya, a izborom novog kluba prilično je šokirao. Naime, njemački napadač karijeru će nastaviti u japanskom klubu Vissel Kobea.

16:15 Trabzonspor je poslao ponudu u visini od 3.5 miliona eura za Edina Višću, a u pravcu Basaksehira poslat će i jednog igrača.

16:00 Ever Banega zvanično je novi fudbaler Seville. Banega u Sevillu dolazi iz Intera, a sa španskim klubom potpisao je trogodišnji ugovor.

14:29 NOVA BOMBA SA OSTRVA: EVERTON ŽELI VRATITI WAYNEA ROONEYA!

14:25 Yuning Zhang je prešao iz Vitessea u Werder

14:19 Fulham je doveo Marcela Djala, obrambenog igrača koji je stigao iz španjolskog drugoligaša Luga

13:51 Novi atak na Alexa Sandra. Stara dama će ovaj put morati izdržati napade iz Pariza obzirom da za lijevog beka Juventusa PSG nudi čak 65 miliona eura.

13:40 Zenit nakon Paredesa želi još jednog igrača iz Serije A. Ruski klub je za Murilla Interu spreman ponuditi 15 miliona eura, piše La Gazzetta dello Sport.

13:26 Iskusni Heiko Westermann će karijeru nastaviti u Austriji iz Beča.

13:08 Luis Muriel je veoma blizu prelaska u Sevillu, tvrdi Sportmediaset.

13:00 John Terry će od naredne sezone igrati u drugoj ligi. Predsjednik Aston Ville, Tony Xia je iskusnog defanzivcu poželio dobrodošlicu u ekipu iz Championshipa. Terry je napustio londonske Plavce nakon 12 godina.

12:38 Nakon što je prošle godine odbio Mancheste City, Leonardo Bonucci je rekao “ne” i Barceloni te odlučio ostati u Juventusu, piše Tuttosport.

12:20 Još dva transfera iz Primere. Getafe je angažovao dva pojačanja. Zapravo, zadržao je igrače koji su mu prošle sezone bili pozajmljeni – Danija Pacheca i Francisa Protilla. Za obojicu je platio po milion i po eura.

12:17 Cristan Tello je iz Fiorentine prešao u Betis. Nekada veliki talenat Barcelone je plaćen svega četiri miliona eura.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

11:44 U slučaju odlaska James Rodriguez želi samo Manchester United. Kolumbijac je nesretan u Španiji i želi napustiti Real, ali sa Old Trafforda još uvijek nije dobio nikakvu ponudu.

11:25 PSG kontaktirao Liverpool. Prinčevi žele Coutinha, a sa Anfielda je stigao odgovor da Brazilac košta 100 miliona eura.

10:57 Informacije iz Španije govore da je Manchester United spreman platiti otkupnu klauzulu za Neymara u iznosu od 200 miliona eura.

10:33 Mathias Ginter je blizu prelaska iz Borussije Dortmund u imenjaka iz Moenchengladbacha. Cijena: 15 miliona eura

10:15 Pepe dogovorio prelazak u Bešiktaš. Za dvije sezone će zaraditi 10 miliona eura.

09:55 As izvještava da Danilo prelazi iz Reala u Juventus. Stara dama će Brazilca platiti 20 miliona eura, 11.5 manje nego Kraljevi prije dvije godine kada su ga angažovali iz Porta.

09:50 Artura Vidala želi Inter, piše La Gazzetta dello Sport.

09:12 Nakon niza sjajnih pojačanje vrijeme je i za odlaske iz Milana. Prvi koji bi mogao napustiti San Siro je Carlos Bacca. Napadača Kolumbije želi Marseille.

08:56 U Arsenalu se sprema mini revoluciju, barem u ofanzivnom dijelu ekipe. Alexisa Sancheza i Oliviera Giorouda bi trebali zamijeniti Alexandre Lacazatte i Kylian Mbappe.

Nedjelja, 2. juli

23:43 BOMBA sa Ostrva nam stiže pred kraj današnjeg dana. Navodno je Liverpool krenuo po Isca!

23:41 Pored Emanuelsona, još jedan od fudbalera koji je slovio za velikog “zlatnog dečka” holandskog fudbala, Ismail Aisati, karijeru  po svemu sudeći nastavlja u ADO Den Haagu.

23:32 Urby Emanuelson pred potpisom ugovora za Utrecht!

23:30 Ivan Obradović na meti Olympiakosa

22:54 U igru za Romelua Lukakua se umiješao Manchester United i spreman je platiti odštetu, čime bi mogao pokvariti posao Chelseaju.

22:50  Jedna od posljednjih vijesti danas. Napoli je sve dogovorio s Adamom Ounasom iz Bordeauxa kojem će pripasati 10 miliona eura odštete.

22:00 Sevilla bi mogla zaraditi 120 miliona eura od prodaje petorice igrača. N'Zonzija i Vitola žele Atletico Madrid i Juventus, njihove otkupne klauzule iznose po 40 miliona eura. Rami je blizu potpisa za Marseille u transferu vrijednom četiri miliona, dok Sergia Rica i Iborru žele klubovi iz Premiershipa.

21:57 Roma jako Defrela iz Sassuola, ali oni traže duplo više od 15 milonna koliko Monchi trenutno nudi.

21:52 Lyod Isgrove iz Southamptona seli u Barnsley

21:50 Andrija Novakovich prešao iz redova Telstara u Reading.

21:45 Sandro Ramirez bi ubrzo trebao potpisati petogodišnji ugovor sa Evertonom, karijeru je započeo u Barceloni odakle je prošle godine prešao u Malagu gdje je odigrao sezonu života.

21:25 John Terry sutra potpisuje za Aston Vilu i odmah nakon toga trebao bi se pojaviti na pripremama svog novog tima u Algarveu. Naredne će sezone zarađivati 60 hiljada funti sedmično.

20:43 Prema pisanju italijanskog “Calciomercata”, Wenger je dobio zeleno svjetlo od uprave i u toku ove sedmice bi trebao poslati ponudu za Riyada Mahreza vrijednu 35 miliona funti.

20:22 Juventus i Chelsea žele Danila, piše Marca. Real Madrid brazilskog beka nema namjeru pustiti za cifru manju od 30 miliona eura.

19:59 Tri najveća talenta su napustili Barcelonu, dragulje iz famozne škole La Masia su uzeli Manchester City, Monaco i Bayern.

Carles Puyol je Erica Garciju odveo kod Pepa Guardiole za 1.5 miliona eura. Kneževi su za 3 miliona eura doveli Jordia MBoulu, dok je Matu Morey za istu cifru potpisao za giganta iz Bavarske.

19:31 Wesleya Snejidera bi ponovo mogli gledati u Seriji A. Iskusnog Holanđanina nakon Bologne želi i Sampdorija.

19:10 Galatasaray ponudio Keisukee Hondi dvogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni.

18:37 Manchester United nakon dovođenja Victora Lindelofa želi još jednog defanzivca. Prema informacijama iz Španije Crveni đavoli se raspituju za štopera Borussije Dortmund, Marca Bartru.

18:15 Šokantna ponuda za Mbappea!

Arsenal nudi čak 142.5 miliona eura za Kyliana Mbappea. Arsene Wenger već pregovara sa ocem 18-godišnjeg Francuza oko dolaska na Emirate, piše Daily Mirror.

Složit ćete se i prevelika cifra igrača koji iza sebe ima tek jednu vrhunsku sezonu.

17:59 Jay Rodriguez je zvanično prešao iz Southamptona u West Bromwich Albion. Sa Vrečicama je potpisao četverogodišnji ugovor.

17:35 Milan je nakon dovođenja Hakana Calhanoglua dogovorio i odlazak Andree Contija. Desni bek čeka dozvolu Atalante da obavi ljekarske preglede u Milanellu nakon čega će uslijediti i potpis ugovora.

17:32 Luiz Gustavo novi je igrač Marseillea. Iskusni veznjak će sutra obaviti ljekarske preglede, a redove Wolfsburga će napustiti u transferu vrijednom osam miliona eura.

17:06 Claudio Pizzaro napušta Werder, potvrdio je to njemački klub.

16:35 Josip Iličić prelazi u Sampdoriju za 4.5 miliona eura. Ljekarski pregledi su zakazani za utorak.

16:20 Tri kluba se bore za Danija Ceballosa. Najboljeg igrača Evropskog prvenstva do 21 godine žele Real, Atletico i Juventus. Najbliži dovođenju mladog veznjaka je Real koji Betisu nudi 20 miliona eura, pet više od otkupne klauzule.

15:59 Poznato je gdje Gianluigi Donnarumma nastavlja karijeru, Mino Raiola stiže na potpis.

15:33 Valenacija je ozvaničila angažovanje fudbalera Srbije Nemanje Maksimovića koji na Mestallu stiže iz kazahstanske lige, tačnije ekipe Astane. Veznjak će sutra biti i zvanično predstavljen.

15:14 Roma bi mogla dobiti i drugo pojačanje iz Ligue 1. Čelnici Vučice su ostvarili kontakte sa krilnim fudbalerom PSG-a, Lucasom. Brazilac ne košta manje od 30 miliona eura!

14:55 Everton nudi 20 miliona funti za napadača Arsenala, Oliviera Girouda.

14:39 Mladi golman bh. porijekla Valentino Jović potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa ekipom SV Sandhausen koja se takmiči u 2. Bundesligi!

14:18 Barcelona namjerava pojačati odbranu dovođenjem Hectora Bellerina i Leonarda Bonuccija!

13:50 Hakan Çalhanoglu je već stigao u Milano, tokom dana ga očekuju ljekarski pregledi.

13:45 Dan Gosling potpisao je četverogodišnji ugovor sa Bournemouthom.

13:30 Navijači Arsenala konačno će biti zadovoljni. Arsene Wenger blizu je dovođenja napadača. Alexandre Lacazette mogao bi postati Topnik, a Lyon će na ime obeštećenja dobiti 53 miliona eura plus bonuse. Francuski napadač bi prema najavama trebao potpisati petogodišnji ugovor.

13:00 Barry Douglas novi je igrač Wollerhamptona. Dolazi iz Konyaspora, gdje je dijelio svlačionicu sa bh. fudbalerima (Milošević, Bajić, Hadžiahmetović), a sa engleskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Nedjelja, 2.7. 2017. godine:

20:00 U London je stigao golman Manchester Citya Willy Cabballero. On je došao kao zamjena za našeg Asmira Begovića.

19:09 ZVANIČNO: Paredes u Zenitu!

19:07 Toni Datković novi golman zagrebačke Lokomotive

19:02 Marko Bencun iz Hajduka prelazi u Inter Zaprešić

18:32 Milan traži zamjenu za Polija. Špekuliše se o imenu Seriga Roberta…

18:15 Niall Keown prelazi iz redova Readinga u škotski Partick

17:51 Andrea Poli novi fudbaler Bologne

 

17:30 Benfica je dovel Cristiana Aranga iz kolumbijskog Millonariosa. Radi se o 22-godišnjem napadaču, a cijena još nije poznata…

17:14 23-godišnji brazilski stoper Marquinhos je produžio ugovor s PSG-om do 2022. godine.

16:06 Sampdoria je u igri za Wesleya Snijdera

15:56 Everton želi Luisa Muriela

15:42 Zlatan se u svom stilu oprostio od Uniteda

Zlatan Ibrahimović i zvanično više nije član Crvenih đavola. Jednogodišnji ugovor s Manchester Unitedom trajao mu je do sinoć, uz opciju produženja na još jednu sezonu. Ali, s obzirom na tešku povredu, a da United čeka naporna sezona u kojoj ne mogu čekati teško ranjenog veterana, to je značilo razlaz Zlatana i Manchestera.

– Došao sam. Rekao sam. Pokorio sam – napisao je Ibra uz fotografiju sebe kako slavi pogodak u dresu Uniteda.

12:39 Novi/stari bundesligaš Stuttgart doveo je pojačanje iz Juventusa. Za njih je potpisao 20-godišnji ofenzivni igrač, Anastasios Donis. 

12:27 Calhanoglu, Chicarito i Bellarabi na izlaznim vratma Leverkusena

12:20 PSG ponudio Monacu 50 miliona eura za Fabinha

11:58 West Ham je ušao u utrku za trećim strijelcem Bundeslige Anthonyem Modesteom.

11:32 Zlatan Ibrahimović je donio konačnu odluku. Napustit će Manchester United, nakon samo jedne sezone provedene u timu sa Old Trafforda. Još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru.

11:25 Liverpool navodno nudi čak 70 milijona eura za zvijezdu Red Bull Leipziga Nabya Keitu. On je velika Kloppova želja i Nijemac misli kako će se saveršeno uklopiti u njegov sistem igre.

11:04 Sam Callagher još četiri godine vjeran Southamptonu

11:02 Daniel Bachmman novi golman Watforda!

10:59  Benfica želi dovesti sjajnog napadača Konephagena, Federica Santandera. Razgovori su krenuli.

10:58 Inter krenuo po Di Mariu!

10:47 Marc Roberts novi fudbaler Birmingham Citya. Dolazi iz redova Burnleya

10:43 Enneru Valenciji završila posudba u West Hamu.

10:42 Liverpool ponovo “zagrijan” za Saula Ngueza

10:30  Roma ostala bez još dvojice fudbaler: Rudiger odlazi u Chelsea, Paredes u Zenit

Back to top button