Na finalu “Valentino zvijezda”: ADIS LIZALO SEAT IBIZU, ŠABAN ZAMALO RASPLAKAO GLJIVU, ŠAKO NIJE DOŠAO ZBOG SVAĐE SA ŽENOM!

Kako su više puta naglasili organizatori „Valentino zvijezda“, za razliku od drugih koji finale održavaju u studiju, oni su pokazali da se ne boje velikih dvorana. Tako je poslije višemjesečnog traženja najboljeg mladog vokala, produkcija OTV „Valentino“ dobila svoju prvu zvijezdu!

zenica-valentino9

To je Adis Lizalo iz Bosanske Krupe. On je pobjednik prve sezone domaćeg muzičkog takmičenja kome je pobjeda pripala ne po odluci žirija već isključivo po želji odnosno broju glasove koje je dobio od publike.

Iza njega je Armin Mešanović iz Goražda, atraktivna Zeničanka Aldina Bajić osvojila je treće mjesto dok su na četvrtom i petom Selmedin Omerhodžić iz Kaknja i Mujo Hodžić iz Tuzle.

zenica-valentino

Voditelj Deny pred proglašenje pobjednika 

Pobjednik Adis je pored snimanja pjesme, osvojio i autobomil Seat Ibiza. Zanimljivo je da se organizatori nisu štedjeli pa će tako svih 12 finalista snimiti po jednu pjesmu. A za glavnu nagradu u nedjelju navečer u zenici su se borili: Mersed Herić, Anes Omeragić, Mujo Hodžić, Selmedin Omerhodžić, Adnan Kuka, Besim Mujić, Aldina Bajić, Adis Lizalo, Armin Mešanović, Demir Ismailovski, Mersed Hodžić i Sanel Osmanović.

zenica-valentino8

Ovo je prva sezona i više smo nego zadovoljni. Važno je da se zna da je ovo domaći šouu program u kojem pobjeđuje Bosanac. Osim toga, mi za razliku od nekih drugih ništa nismo držali u tajnosti. Svako ko želi na uvid će dobiti koliko je ko dobio glasova. Dakle, za ovo takmičenje niko ne može reći da je naštimano! Vjerujte, ni ja do kraja nisam znao ko je pobijedio – iskren je Dragan Veselčić.

Iz mnogih bh. gradova u Zenicu su se „sjatili“ najvijači finalista. Autobusima i privatnim automobilima u „grad čelika“ stiglo je više od 3.000 navijača. Transparentima i drugim rekvizitima napravili su veličanstvenu atmosgeru u dvorani i uz program organizatora publici i gledaocima pored malih ekrana pripredili lijepu četverosatnu zabavu.

Ono što ovo takmičenje čini drugačijim od drugih je i činjenica da su svi finalisti pjevali uživo, uz pratnju orkestra.

Iako najavljeni kao specijalni gosti nisu se pojavili Šako Polumenta, Jašar Ahmedovski, Jalla Brat i Buba Corelli. Polumenta se pravdao Veselčiću da nije mogao doći jer je u velikoj svađi sa suprugom, dok se Jašar iznenada razbolio. Nije mogao krenuti na put, pravdao se, „jer ga je uhvatilo u leđima“.

Ali njihov izostanak nimalo nije pokvario dobru zabavu. Maya Berović svojom ljepotom i atraktivnim izgledom zaludjela je muški dio publike, ali i uvjerila se da su njene nove pjesme već jako slušane jer ih je publika horski pjevala s njom.

zenica-valentino11

Alibegović: Zapjevao „Donesi divlje mirise“

Velikim ovacijama publika je dočekala Šabana Šaulića. Iako puno veća zvijezda od mnogih, kaže direktor OTV „Valentino“, pokazao je da je i veliki profesionalac i pojavio se u finalu bez obzira što je nekoliko dana već na putu. Pozdravljajući publiku Šaulić nije zaboravio svoje prijatelje pa je između ostalih pozdravio i našeg hitmejkera Nazifa Gljivu.

zenica-valentino22

-Sretan sam kada sam vidio da je ovdje Gljiva, moj veliki prijatelj, autor brojnih hitova. Drago mi je da je među nama – rekao je on što je zamalo nazifa natjeralo na plač.

zenica-valentino7

Pjesma „Igraj Hano“ i Gljivu natjerala da pleše 

Zapjevali su i članovi žirija. Tako je Nihad Alibegović uživao gledajući kako publika horski s njim pjeva „Donesi divlje mirise“. Uz njega pjevali su i Muharem Serbezovski, Nihad Kantić Šike, mladi voditelj Deny, Mirza Šut…

zenica-valentino10

Šaulić: Najavio skoriji koncert u zeničkoj Areni  

Blistava karijera pred Adnanom Kukom i Mersedom Herićem

zenica-valentino2

Herić je imao jedan od najljepših nastupa

zenica-valentino3

Adnan Kuka iz Sarajeva ima blistavu estradnu budućnost 

U finalu su pjevali i Adnan Kuka iz Sarajeva i  Mersed Herić iz Zavidovića. Za njih je direktor OTV Dragan Veselčić imao samo riječi hvale.

-Mali Mersed napravit će odličnu karijeru. Vole ga curice, lude za njim. Pred njim je lijepa karijera, baš kao i pred Kukom koji, što sam mu više puta rekao, me podsjeća na Hazreta i itekako će uspjeti u karijeri u čemu ćemo mu mi puno pomoći – rekao je Veselčić za „Express“.

avaz.ba

Back to top button