Paklena smjena: Osjetio je neobične trnce po leđima, kada je vidio monstruma od metar i pol – zaprepastio se!

Paklena smjena: Osjetio je neobične trnce po leđima, kada je vidio monstruma od metar i pol - zaprepastio se!

Čuvar objekata mehanizacije JKP “Komrad” u Vranju Marjan Novković još je u šoku zbog neprijatnog susreta sa zmijom od metar i pol koja mu se uspuzala uz rame.

Incident u stražarskoj kućici prekoputa Šapranačkog groblja dogodio se 6. jula oko 21.30 sati kada je stražaru isticala druga smjena. Dok je kontrolirao snimke sigurnosne kamere u mraku stražarske kućice, noćnom čuvaru se na rame uspuzala zmija!

Kada je upalio svjetlo, Novković je bio šokiran prizorom i telefonom je odmah alarmirao Komunalnu policiju, koja je ubrzo stigla sa specijaliziranom ekipom za hvatanje zmija iz Vladičinog Hana. Predsjednik Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine “Poskok” iz Vladičinog Hana Vladica Stanković rekao je da je uhvaćen smuk dugačak metar i pol i da zmija nije otrovnica.

Stanković je dodao da na Šapranačkom groblju ima dosta zmija, a “zmijolovci” iz Vladičinog Hana nedavno su uhvatili mladog poskoka u jednoj kući u Vranju i smuka u prigradskom naselju Bunuševac. Nekoliko dana ranije, 26. juna, u selu Lalince kod Vranja otrovni poskok ujeo je Draganu Vučković dok je na livadi skupljala sijeno. Žena je brzo prevezena u vranjski Zdravstveni centar gdje joj je spašen život – prenosi Alo.

 

 

Autor: Avaz.ba

Back to top button