Danijel Krejg ponovo kao Džejms Bond

 

Danijel Krejg ponovo kao Džejms Bond

Iako je 2015. izjavio da bi radije “presjekao vene” nego još jednom glumio Džejmsa Bonda, Danijel Krejg je, navodno, sve bliže ideji da zaigra u svom petom filmu kao agent 007.

Nakon skoro godinu dana nagađanja oko toga da li će Krejg penzionisati Džejmsa Bonda i pomahnitalog medijskog utrkivanja ko bi mogao biti njegov nasljednik, britanski Miror ekskluzivno piše da je 49-godišnji Krejg ipak pristao na još jedan film, dok će Adel ponovo pjevati naslovnu numeru.

Na osnovu više neimenovanih izvora, list navodi da je producentkinja Barbara Brokoli uspjela da “privoli Krejga” da još jednom odglumi čuvenog špijuna, uprkos njegovom prvobitnom protivljenju.

Iako još nije ozvanično, moguće je i da im se pridruži Adel, nakon uspjeha pjesme “Skajfal” – prve Bondove teme koja je osvojila Gremi, BRIT i Oskara.

– Krejg i Adel su tim koji pobjeđuje, garanti za uspjeh i za zaradu. Trebalo mu je dosta vremena da razmisli, ali Danijel se predomislio i vjeruje se da je on ponovo 007 – rekao je anonimni izvor i dodao, da je Adel manje izvjesna.

Mjesecima su mediji licitirali ko bi mogao biti novi Bond – Idris Elba, Tom Hidlston, Majkl Fasbender i Džejms Norton nazivani su najozbiljnijim kandidatima – ali ne čudi što su producenti bili riješeni da vrate Krejga jer im je donio ogroman uspjeh od kada se 2005. prvi put pojavio kao Bond u “Kazinu Rojalu”.

Glumac je potom snimio još tri filma, ali je djelovao nepopustljivo u odluci da mu je “Spektra”, u kojoj su sva četiri filma lijepo “uvezana”, ujedno i posljednji angažman.

Novi – 25. film o Bondu, trebalo bi da bude spreman za kina u oktobru iduće godine.

Autor: (Avaz.ba)

Back to top button