TRANSFERI UŽIVO: Douglas Costa zvanično u Juventusu

Poštovani posjetioci portala Sportske.ba uživo na našem portalu pratite najzanimljivije transfere širom fudbalskog svijeta.

Ljetni prelazni rok traje do 31. augusta.

Srijeda, 12. juli

18:27 Povrtanik u Seriju A, Hellas Verona je nakon dovođenja Antonia Cassana i Alessija Cercija angažovala još jedno provjereno ime italijanskog fudbala. Na Bentegodi je stigao defanzivac Thomas Heurtaux

18:10 Douglas Costa je zvanično postao fudbaler Juventusa. Torinski klub je Brazilca posudio iz Bayerna za šest miliona uz obavezan otkup na kraju sezone za cifru od 40 miliona eura isplativih u dvije rate. Costa će u svom novom klubu nositi broj 11.

17:23 West Ham je poslao novu ponudu za Marka Arnautovića. Čekičari su za ofanzivca Stoke Citya ponudili 20 miliona funti, nakon što je odbijena prva ponuda od 15 miliona.

16:55 Mahmoud Dahoud, talentovani veznjak koji je 2014. godine protiv Sarajeva debitovao za Borussiju Moencegladbach je zvanično prešao u Borussiju Dortmund za cifru od 12 miliona eura.

16:16 Dani Alves je zvanično postao fudbaler PSG-a. Potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan ukupno 14 miliona eura.

16:12 Milan je najaktivniji klub na ljetnoj fudbalskoj pijaci. Rossoneri su do sada angažovali niz sjajnih pojačanja, a posljednji koji bi mogao stići na San Siro je Rachid Ghezzal i to kao slobodan igrač.

Braća Ghezall,  Abdelkader i Rachid, su danas održali sastanak sa čelnicima Milana u Casi Milan i nije isključeno da odlični krilni fudbaler pojača višestrukog prvaka Evrope.

15:30 Samir Nasri će na novu posudbu. Veznjak Manchester Citya bi karijeru mogao nastaviti u Romi. Francuza želi ponovo Monchi koji ga je prošle sezone doveo na posudbu u Sevillu.

14:55 Pomalo nevjerovatna situacija stiže nam iz Španije. Dva dana nakon što je produžio ugovor sa Sevillom Vitolo je prešao u Atletico Madrid potpisavši ugovor do 2022.godine. Ofanzivac će se Jorgandžijama priključiti 1. januara kada madridskom klubu zvanično bude ukinut “embargo” na transfere.

Vitolo koji je sam platio otkupnu klauzulu od 37.5 miliona eura će prvu polusezonu provesti na posudbi u Las Palmasu.

14:29 Olivier Ntcham je napustio Manchester City i potpisao četverogodišnji ugovor sa Celticom.

14:10 Milan je poslao šokantnu ponudu Juventusu. Rossoneri su Staroj dami ponudili Mattiju De Sciglija, Alessija Romagnoli i novac za Leonarda Bonuccija, piše Sportmediaset.  Juventus ima 72 sata da odgovori na ovu ponudu, za Bonuccija je spremna plata od sedam miliona eura godišnje.

14:05 Alejandro Gomez je zvanično produžio ugovor sa Atalantom.

13:30 Fudbaler Chelseaja Ruben Loftus-Cheek, će iduću sezonu provesti na posudbi u ekipi Crystal palacea. On je prvo pojačanje koje je stiglo na Selhurst Park od kako je trenersku palicu preuzeo Frank De Boer.

11:53 – Roma je u pregovorima sa Bašakšehirom oko dovođenja “turskog Dybale” Cengiza Undera.
Transfer je blizu dogovora, ostale su još neke sitnice, javljaju italijanski mediji. Za igrača sredine terena Roma će platiti Bašakšehiru oko 13 miliona eura.

Edin Džeko se vraća u Premiership?

10:01 – Everton želi da angažuje našeg Edina Džeku. Karamele u Dijamantu vide zamjenu za Lukakua koji je otišao u Manchster United. Za njega su dobili 75 miliona funti koje žele iskoristiti za dovođenje kvalitetnih igrača, a jedna od želja i je i kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

Utorak, 11. juli

23:50 Bruno Martins Nandi napušta Porto i prelazi u Stoke City. Ljekarski pregled je zakazan za sutra, visina transfera iznosi 13.4 miliona funti.

23:43 Adnan Januzaj za 11 miliona eura prelazi iz Manchester Uniteda u Real Sociedad.

23:20 Kurt Zouma će iz Chelseaja na posudbu Stoke ili West Brom.

23:05 Patricku Shicku bi mogao propasti transfer iz Sampdorije u Juventus. Češki napadač je već obavio ljekarske preglede, ali 20 dana kasnije klubovi još uvijek ne uspjevaju da se dogovore. Nepoznato je o kakvim problemima se radi i da li su u pitanju odnosi između klubova ili agenta i klubova.

22:40 Kinezi su realizovali svoj prvi zvučni transfer ovog ljeta. Ekipu Guizhou Hengfeng Zhicheng FC je pojačao sjajni golgeter iz Primere i najbolji strijelac u historiji Betisa, Ruben Castro. Pravno nastupa za novi klub Castro će imati tek od 31. decembra.

22:00 Douglas Costa je stigao u Torinu gdje ga je dočekalo rukovodstvo Juventusa. Brazilac će biti veliko pojačanje za viceprvaka Evrope. Ljekarske preglede će obaviti sutra nakon čega se očekuje i potpis ugovora.

21:38 Southampton traga za napadačem. Želja čelnika kluba sa juga Engleske je fudbaler Atletico Madrida, Luciano Vietto.

21:13 Novi odlazak iz Real Madrida, ali daleko manje interesantniji. Aleix Febas je napustio kraljevski klub i potpisao za Real Zaragozu.

21:05 Lazio zainteresovan za angažovanje Lucasa Leive.

20:25 Jonathan Calleri i Hernan Toledo novi su igrači Las Palmasa

19:48 Steve Mandanda vratio se u Marseille.

19:00 Gianluigi Donnarumma zvanično je potpisao novi ugovor sa Milanom, koji će ga za klub sa San Sira vezati do 2021. godine.

18:20 Aderlan Santos odlazi iz Valencije u San Paulo, potvrdio je španski klub.

18:20 Everton je zainteresovan za dovođenje Edina Džeke nakon što je Lukaku otišao sa Goodison parka u Manchester United.

17:55 Dani Alves stigao je u Pariz, gdje će proći ljekarske preglede i potpisati PSG. Podsjetimo, Alves je ranije sklopio dogovor sa Pepom Guardiolom o dolasku u Manchester City, ali je Brazilac izigrao trenera koji ga je svojevremeno trenirao u Barceloni.

17:00 Kako pišu britanski mediji, nakon što je Chelseaju izmaklo dovođenje Romelu Lukakua, taj klub se sada okreće Pierre Emericku Aubameyangu, kojeg od ranije želi i Milan.

15:00 – Ervin Zukanović i zvanično potpisao za Genou

Ervin Zkanović i zvanično je član Genoe. On je danas potpisao ugovor do 2021. godine, a Roma je na ime obeštećenja dobila 1,2 miliona eura.

13:40 James Rodriguez je zvanično prešao u Bayern. Kolumbijac u Minhen stiže na dvogodišnju posudbu sa obaveznim otkupom po isteku iste.

13:35 Anthony Martial bi pomalo iznenađujuće mogao napustiti Manchester United, talentovanog Francuza u svojim redovima želi Roma, piše Gazzetta dello Sport.

13:33 Chelsea je sve bliže dovođenju 22-godišnjeg Tiemouéa Bakayoka uz Monaca za 42 miliona eura.

13:31 U toku je sastanak Bayerna i Juventusa oko transfera Douglasa Coste. Sastanku prisustvuju Giuseppe Marotta, Karl-Heinz Rummenigge i menadžer Branchini.

13:30 Wilfired Bony je u Manchester City je stigao kao pojačanje, ali se pokazao kao potpuni promašaj. Bony je na Etihadu trebao zamijeniti Edina Džeku, a sada građani traže način kako da ga se riješe. Za njegove usluge je zainteresovan Marseille.

Ponedjeljak, 10. juli

 

23:04 – Theo Hernandez novi je fudbaler Real Madrida. On na Santiago Bernabeu stiže iz redova gradskog rivala Atletico Madrida, a prošlu sezonu nastupao je na pozajmici u Deportivo Alavesu.

Igra na poziciji lijevog beka, sa Realom je potpisao šestogodišnji ugovor, a zadužio je dres sa brojem 15. Nastupa na poziciji lijevog beka, a plaćen je 30 miliona eura.

18:54 Kako piše Sky Sport, Kelechi Iheanacho mogao bi napustiti Manchester City. Interes je pokazao Leicester, koji je spreman platiti 25 miliona funti. Zanimljivo, Manuel Pellegrini je jednom prilikom izjavio kako je upravo zbog Iheanacha prodao Džeku.

18:40 ZVANIČNO Manchester United potvrdio je dolazak Romelu Lukakua na Old Trafford.

View image on TwitterView image on Twitter

18:00 Turski velikan Fenerbache sprema ponudu za PSG-ovog Lucasa Mouru.

17:30 Juventus je na pragu velikog pojačanja. Dres “Stare dame” trebao bi obući Douglas Costa, što je potvrdio Karl-Heinz Rummenige.

“U Završnoj smo fazi pregovora i sve bi uskoro trebalo da se riješi”, potvrdio je Rummenige.

17:10 Marko Arnautović zatražio je raskid ugovora sa Stokeom. Austrijski reprezentativac karijeru će nastaviti u nekom drugom klubu.

16:35 Edin Rustemović i zvanično je novi igrač turske Adane, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

16:20 Potencijalni bh. reprezentativac Dženis Burnić, prešao je u Stuttgart iz Dortmunda na jednogodišnju posudbu.

15:55 Kako piše Sky Sports, Diego Costa bi u januaru mogao pojačati Atletico Madrid, a klubovi su blizu dogovora.

15:45 ZVANIČNO U Sevillu je stigao Guido Pizzaro iz Tigresa

15:20 ZVANIČNO: ALesio Cerci novi je igrač Verone, a u ovaj klub dolazi iz Atletico Madrida.

15:00 Leicester želi Sigurdssona, a Swanseaju su spremni platiti čak 40 miliona funti. Međutim, velški klub želi odštetu od 50 miliona funti.

13:34 Liverpool još uvijek u potrazi za napadačem.

13:06 Spalletti želi Radju Nainngolana u dresu Intera!

12:37 Chelsea se okreće Alvaru Morati

12:13 Paulinho na meti Barcelone

11:52 Još jedan igrač je napustio Ajax. Desni bek Kenny Tete je potpisao za Lyon

11:30 Jedan milionski transfer u talijanskoj drugog ligi. Frosinone je za milion eura doveo Camilla Cianu iz Cesene

11:16 ZVANIČNO: Jonathan de Guzman novi igrač Eintrachta iz Frankfurta!

11:00 Borja Valero novi fudbaler Intera!

10:41 John Ruddy novi golman Wolverhamptona. Dolazi iz redova Norwicha.

10:32 Real Madrid želi prodati Jamesa Rodrigueza

10:25 Roma dovodi dva velika pojačanja! Gazzetta dello Sport javlja kako bi u ‘Vječni grad’ mogli doći Matija Nastasić i Anthony Martial

10:11 Moussa Dembele na meti Marsseila

9:43 Ruben Sobrino zvanično u Alavesu

9:36 Ivan Perišić sve bliže Manchester Unitedu

9:19 Neki mediji na Ostrvu prenose vijest da je Liverpool krenuo u žestoku ofanzivu i da sprema 80 miliona eura za Isca!

9:11 Prema pisanju medija u Italiji i Francuskoj, Inter je ponudio 20 miliona eura za fudbalera Nice Dalberta, koji iza sebe ima sjajnu sezonu.

 

Nedjelja, 9. juli

21:30 Kako pišu britanski mediji, James Rodriguez bira između odlaska u Liverpool ili Manchester United. Real će na ime obeštećenja dobiti 66 miliona eura.

21:20 Manchester United se raspitivao za Erica Diera, ali iz Tottenhama su poručili jasno da ovaj fudbaler nije na prodaju.

21:10 Marseille želi dovesti Ramija iz Seville. Prva ponuda je odbijena, ali Francuzi ne žele da odustanu, već spremaju novu ponudu.

21:00 Golman Valencije Diego Alves, specijalista za branjenje penala, promijenit će klub. Naime, kako prenosi brazilski Globo Esporte, Alves bi u narednoj sezoni mogao braniti za Deportivo.

20:00 Marcelo Brozović, nalazi se na meti Arsenala, tvrde mediji na Otoku. Nakon dovođenja Lacazzeta u napadu i Kolašinca u odbrani, preostalo je da se još pojača vezni red kako bi “Topnici” u iduću sezone ušli sa znatno ojačanim timom. Ovaj 24-godišnji hrvatski reprezentativac je prije dvije godine prešao u Inter iz Milana, a stigao je iz Dinama iz Zagreba.

19:40 Ervin Zukanović će u idućih nekoliko sati obaviti ljekarske preglede, nakon kojih bi trebao potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Genoe. Sljedeću sezone će igrati kao posuđeni igrač Rome, ali će njegov novi tim imati pravo da ga otkupi na kraju sezone uz obeštećenje u iznosu od 1,2 miliona eura.

19:30 Nakon što je Antonio Rudiger i zvanično postao igrač Chelseja, italijanski mediji su počeli špekulisato ko bi mogao da popuni upražnjeno mjesto na bekovskoj poziciji Rome. Došli su do saznanja da bi to mogao biti bivši fudbaler Fiorentine i Manchester Citya, a trenutni igrač Schalkea, Matija Nastasić. Na pitanje novinara o njegovom mogućem dolasku, trener Rome je izjavio: “Nastasić u odbrani Rome? On je dobar, iskusan igrač i ima nekoliko interesantnih prednosti, kao ta da je već igrao u Italiji.”

19:15 Newcastle je ušao u borbu sa Stoke Cityem za igrača sredine terena Manchester Citya, Fabiana Delpha, tvrdi britanski “The Mail”.

17:15 – Antonio Rudiger novi igrač Chelseaja. On je u London stigao iz Rome.

14:42 – Wayne Rooney i zvanično se vratio u Evrton. On je danas sa svojim bivšim klubom potpisao ugovor poslije 13 godina u Manchester Unitedu u koji je stigao upravo sa Goodison Parka.

 

13:50 Anthony Modeste napustio je Trening kamp Kolna i kako sada stvari stoje karijeru će nastaviti u Kini, odakle ima ponudu vrijednu 37 miliona eura, koliko će Koln dobiti za transfer.

13:22 Luis Muriel svoju karijeru nastavit će u Sevilli. Muriel danas stiže u Anadaluziju, a Sevilla je za kolumbijca platila 20 miliona eura. On u Sevillu dolazi iz Sampdrije.

13:00 Bayern Munchen i Juventus blizu su dogovora oko Douglasa Coste, koji bi trebao pojačati “Staru damu”.

12:40 Arsenal je popravio ponudu za Lemara, pa su Monacu sada ponudili 45 miliona eura, nakon što je prva ponuda od 40 miliona eura odbijena.

12:30 Sky Sports je objavio informaciju da je njemački defanzivac Antonio Rudiger doputovao u Lodon. On bi trebao preći ljekarske preglede i potpisati za Chelsea, a Romi bi na ime obeštećenja pripalo 40 miliona eura.

12:00 Barcelona bi u svoje redove mogla da dovede brazilca Paulinha, koji nastupa za kineski Guangzhou Evergrande. Sam igrač potvrdio je interes Barcelone, a katalonski klub mogao bi da plati 20 miliona eura odštete.

11:38 Juventus je odlučan u namjeri da zadrži Alexa Sandra. Za bočnog fudbalera postoji interes PSG-a i Chelseaja, koji su spremni da plate čak 70 miliona eura, ali “Stara dama” nema namjeru prodavati ovog fudbalera.

10:45 Nakon što je Manchester United dogovorio dolazak Romelu Lukakua, jasno je da Alvaro Moratta neće stići na Old Trafford. Ipak, sada se Chelsea zainteresovao za dovođenje Realovg napadača.

10:00 Pojavile su se glasine kako bi Zlatan Ibrahimović ipak mogao ostati u Manchester Unitedu. Navodno, “Crveni vragovi” će Ibri ponuditi novi ugovor čim se oporavi.

22:48  Šok za sami kraj dana! L'Equipe piše kako je PSG u zadnji tren uletio u usmeni dogovor Dani Alvesa i Manchester Cityja, te da bi se igrač trebao pridružiti Parižanima iduće sedmice!

22:25 Iz Milana najavljuju još pojačanja, ali imena se ne spominju

22:13 U Interu se žele riješiti Edera

21:44 Hoffenheim u potrazi za napadačem

21:24 Miral Samardžić novi fudbaler Crvene zvezde. Dolazi iz redova Rijeke.

21:01 Ezequiel Ponce, Argentinac u redovima Rome se pridružio Bielsinom Lilleu na posudbu do kraja sezone.

20:46  Ivan Jukić, koji je prošle sezone nosio dres RNK Splita, novi je član poljske Korone Kielce. i tako će se pridružiti bivšem fudbaleru Sarajeva Adnanu Kovačeviću, koji je sredinom prošle sedmice potpisao ugovor sa poljskim klubom.

20:30 Novi član premiershipa ekipa Brigthona u potrazi za veznjakom, špkeuliše se o Tomu Celeverlyu.

20:22 Golman Joel Pereira produžio ugovor sa Manchester Unitedom.

20:11 Liverpool i Milan u žestokoj borbi za Aubamyenaga

20:03 Marin Grujević bivši junior Rijeke, karijeru nastavlja u Istri

19:27 Chelsea je za tri igrača pripremio 140 miliona eura! Antonio Conte se nada da će na za taj novac na Stamford Bridge dovesti Leonarda Bonuccija(50 miliona), Alexa Sandra(60) i Danila(30).

19:10 Liverpool za Mamadoua Sakhoa želi 33 miliona eura.

18:48 Tuttomercato tvrdi da su pregovori između Bayerna i Juventusa oko transfera Douglasa Coste u završnoj fazi.

18:33 Bh. veznjak, Aldin Čajić iz Elazigspora je prešao u Istanbulspor.

18:13 Crvena zvezda je za 500.000 eura dovela Branka Jovičića iz Amkar Perma.

17:55 Venezia je dobila pojačanje iz Juventus. Redove drugoligaša je pojačao 21-godišnji golman Emil Audero.

17:30 Wayne Rooney se nakon 13 godina vraća u Everton! Iskusni fudbaler je stigao traning kamp Finch Farm. Prije zvanične potvrde transfera iz Manchester Uniteda obavit će ljekarske preglede.

17:15 Alessio Cerci se vraća u Italiju, igrat će u ekipi Verone koja se vratilia u Seriju. Ljekarski pregledi su zakazni za ponedjeljak.

16:50 Arsenal dogovorio novo veliko pojačanje, ostalo je još da ubijedi Monaco. Topnike će pojačati Thomas Lemar. Kneževi na ime obeštećenja dobiti 80 miliona eura.

16:25 Carlos Vela se nalazi na radaru Rome.

15:50 Jurgen Klopp traži napadača, nakon što je Alexandre Lacazzete završio u Arsenalu.

15:26 Ivan Strinić na izlaznim vratima Napolija.

14:45 Sevilla će srušiti klupski rekord kada riješi transfer Luisa Muriela iz Sampdorije. Talijanskoj će ekipi pripasti odšteta u iznosu od 20 miliona eura.

14:22 Wolfsburg je doveo 19-godišnjeg napadača iz Arsenalove akademije Kaylena Hindsa.

13:58 Sky Sports piše kako bi Chelsea danas ili sutra mogao zgotoviti transfer Antonija Rudigera iz Rome.

13:33 Mourinho ne staje s pojačanjima. Za oko mu je sada zapeo 23-godišnji veznjak Tottenhama i engleske reprezentacije Eric Dier.

13:20 Povremeni reprezentativac Crne Gore Filip Raičević mogao bi karijeru nastaviti u redovima šampiona Hrvatske – Rijeke.

12:45 Talentovani veznjak Dani Ceballos novi je igrač Real Madrida. Aktuelni prvaci Europe Betisu će za 20-godišnjeg mladog reprezentativca Španij platiti 18 miliona eura, a Ceballos se na vjernost Realu obvezao na sljedećih šest godina. Ugovor će zvanično biti potpisan u ponedjeljak.

12:20 James Rodriguez bi karijeru mogao nastaviti u Chelseaju.

11:55 Sebastian Driussi je zvanično prešao iz River Platea u Zenit, mladi napadač je potpisao četverogodišnji ugovor.

11:30 Nico Schulz je iz Borussije Moenchegladbach prešao u Hoffenheim.

11:20 Joe Hart još uvijek traži novi klub obzirom da je West Ham odustao od njegovog angažovanja.

11:02 Milan je najbolje ostavio za kraj! Na San Siro bi iz Bundeslige trebao stići Pierre-Emerick Aubameyang. Borussija traži između 70-80 miliona eura, a italijanski mediji tvrde da Rossoneri imaju taj novac.

10:35 Juventus će tokom naredne sedmice završiti transfere Douglasa Coste i Federica Bernardeschija. Žrtvovan će biti Juan Cuadradao, piše Sportmediaset.

10:15 Jese Rodriguez bi karijeru mogao nastaviti u Italiji. Krilni fudbaler PSG-a koji je prošao školu Real Madrida nalazi se na radaru Fiorentine.

10:07 Luis Muriel stiže u Primeru. Kolumbijac prelazi u Sevillu. Sampdoria će na ime obeštećenja inkasirati 20 miliona eura te će imati pravo na 20 % od narednog transfera.

09:45 Ozvaničen je najveći transfer ovog ljeta. Romelu Lukaku je i zvanično postao fudbaler Manchester Uniteda. U narednim satima sjajni Belgijanac će obaviti ljekarske preglede.

Petak, 7. juli

23:00 – Kako piše španski Mundo Deportivo Barcelona že u ljetnom prelaznom roku pokušati dovesti Miralema Pjanića. Naime, Marco Verratti je danas i zvanično objavio da ostaje u PSG-u, a naš reprezentativac je plan B, te će prema pisanju španskih medija čelnici Blaugrane učiniti sve da Pjanića dovedu u svoje redove.

21:25 – Franck De Boer želi da u redove Crystale Palacea dovede rezervnog golmana Barcelone Jaspera Cillesena.

Cillesen je za Barcelonu upisao 11 nastupa prošle sezone. Na Camp Nou je stigao iz Ajaxa u kojem mu je trener bio upravo De Boer koji ga je u AMsterdam doveo iz NEC Nijemgena.

18:10 Juventusov rezervni golman Neto karijeru će nastaviti u Valenciji. “Stara dama” dobit će odštetu u visini od sedam miliona eura.

17:30 Arda Turan ostat će u Barceloni, tvrdi menadžer turskog fudbalera.

16:22 Jeremy Mathieu prešao je u redove SPortinga iz Barcelone.

16:10 Jesus Vallejo vratio se u Real Madrid. Na Santiago Bernabeu Vallejo stiže iz Frankfurta, a trebao bi da bude zamjena za Pepea, koji je otišao u Bešiktaš.

15:50 PSG je za 13 miliona eura doveo lijevog beka Yurija Berchichea iz Real Sociedada.

15:25 Inter dovodio pojačanje iz Fiorentina, riječ je o Borji Valeru

14:40 Nakon Seada Kolašinca i Aleyandre Lacazetta, Arsene Wenger sprema još jedno pojačanje. Kako piše L'Equipe, Arsenal će ponuditi 45 miliona eura za Thomasa Lemara iz Monaca.

14:00 Poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da su predstavnici Rome i Sassuoloa održali sastanak kada je u pitanju transfer Gregorie Dafrela u rimski klub, ali da za sada nema dogovora.

13:40 Everton je, prema pisanju “Sky Sportsa” odbio ponudu Mancehster Uniteda u iznosu od 75 miliona funti za Lukakuka. “Karamele” traže 90 miliona funti i trenutno čekaju odgovor čelnika kluba sa “Old Traforda”.

11:11 22-godišnji Slovak Milan Škriniar i službeno je potvrđen kao novi igrač Intera.

10:35 Manchester United će do kraja sedmice povećati ponudu za Ivana Perišića.

10:34 Treći strijelac Bundeslige Anthony Modeste na putu je prema kineskom Tianjinu. Kinezi nude 35 miliona eura njegovom Kolnu, a napadač navodno želi otići iz kluba.

10:23 Novi član Serije A, ekipa SPAL-a, najavila da u Upravi spremaju dovođenje odličnog pojačanja, ali nisu htjeli još otkrivati imena.

10:22 Julian Weigl na meti Manchester Uniteda!

10:10 Hoffenheim u potrazi za napadačem. Nijemci žele dodatno ojačati tim pred historijski nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

09:56 Vurnon Anita novi fudbaler Leeds Uniteda. Potpisao je ugovor na tri godine.

09:09 Liverpool ne odustaje od Keite.

09:03 Dinamo ostao bez velikog pojačanja. Yacouba Syilla nije prošao ljekarske preglede.

9:02 Gyfli Siugrdsson  na meti Evertona. Navodno su Karamele spremne ponuditi 32 miliona funti.

Četvrtak, 6. juli

21:23 Špekuliše se da Liverpool želi Lukasza Pisczeka.

21:17 Britanski Telegraph tvrdi kako se u Marseillu nadaju da će iz Arsenala uspjeti dovesti Oliviera Girouda za 25 miliona funti plus bonusi.

18:00 Marko Đurić, brat bh. reprezentativca Milana Đurića, potpisat će dvogodišnji ugovor sa italijanskim niželigašem Fidelis Andria. Prethodno je Marko nastupao za Anconu.

17:50 ZVANIČNO: Milan je potvrdio transfer Andree Contija, koji na San Siro dolazi iz Atalante. Taj će klub na ime obeštećenja dobiti 24 miliona eura.

16:05 Italijanski mediji izvještavaju da je Zlatan Ibrahimović uočen u Torinu zajedno sa svojim menadžerom Minom Raiolom. Da li je na pragu povratak Ibre i Juventus?

15:25 Robson Kanu potpisao novi ugovor sa WBA. Produžio je svoju vjernost na dodatne tri godine.

15:20 Dmitar Berbatov, bivši igrač Manchester Uniteda objavio je na svom Twitter nalogu fotografiju sa Rooneyem i u dodatku dodao: “Sve najbolje Wayne Rooney. Ne zaboravimo da je on najbolji strijelac i legenda Manchester Uniteda. Sve najbolje u Evertonu.”

14:20 Vincent Iborra potpisao četverogodišnji ugovor sa Leicester Cityem. Sevilla je svog kapitena pustila uz oštetu u iznosu od 15 miliona funti.

13:55 Juraj Kucka, prema navodima CNN-a, prelazi u turski Trabzonspor u transferu vrijednom šest miliona eura. Uskoro se očekuje zvanično potpisivanje ugovora.

13:46 Mamadou Coulibaly pred potpisom za Udinese.

13:25 Everton negirao prodaju Romelua Lukaku! Iako je većina britanskih medija prenijela da Belgijanac prelazi u Manchester United za 80 miliona potvrda transfera nije stigla iz Evertona.

Ovakve stvari su normalna pojava u modernom fudbalu, pa je bilo za očekivati period “psiholoških igrica”.

13:10 Roque Mesa je za 14 miliona eura prešao iz Las Palmasa u Swansea.

12:37 Lucas Podolski je u transferu vrijednom osam miliona eura zvanično prešao iz Galatasaraya u japanski Vissel Kobe. Zadužio je dres sa brojem 10.

12:15 Milan će danas ozvaničniti još jedna skupocjeni transfer. Za 24 miliona eura plus igrački karton Mattea Pessine na San Siro će stići odlični desni bek, Andrea Conti. Potpisat će petogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni.

11:35 Dodatne informacije o prelasku Romelua Lukakua u Manchester United. Everton će inkasirati 75 miliona eura te u svoje redove vratiti Waynea Rooneya. Ovo znači da su Crveni đavoli definitivno odustali od Alvara Morate.

11:05 Iker Casillas ostaje u Portu! Iskusni golman je sa portugalskim klubom potpisao novi jednogodišnji ugovor.

10:30 Betis od Real Madrida za Danija Ceballosa traži Marcosa Llorentea ili Borju Mayorala.

10:06 Romelu Lukaku će definitivno napustiti Everton, ali neće pojačati Chelsea. Posljednje informacije sa Ostrva govore da će Belgijanac preći u Manchester United. Jose Mourinho je spreman ponuditi traženih 100 miliona.

09:55 Alexis Sanchez traži sedmičnu platu od 400.000 funti kako bi produžio ugovor sa Arsenalom.

09:30 Gary Medel iz intera prelazi u Trabzonspor.

09:06 Jonathan De Guzman je zvanično prešao iz Napolija u Eintracht iz Frankfurta. Iskusni veznjak je sa bundesligašem potpisao ugovor do 2020. godine.

09:02 Jutarnja bomba iz Španije. Marca tvrdi da je dogovoren najveći transfer dosadašnjeg dijela prelaznog roka. Alvaro Morata će napustiti Real Madrid i potpisati za Manchester United. Cijena transfera između 70 i 80 miliona eura.

Srijeda, 5. juli 

23:15 Red Bull Leipzig doveo je pojačanje iz PSG-a, radi se od 20-godišnjem Jean-Kevin Augustinu koji je u njemački tim prešao za 13 miliona eura.

23:10 Nathaniel Chalobah, igrač Chelseaja, trenutno dogovara svoj prelazak u Watford, tvrdi “Dailymirror”.

22:33 Fernando Torres potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Atletico Madridom.

21:00 Diego Costa je dobio poruku od Kontea da ne računa na njega u idućoj sezoni, pa se španski internacionalac neće pojavljivati na okupljanju Chelseaja. Njegova nova destinacija je njegov bivši klub, Atletico Madrid, ali je problem što tim sa Kalderona ima zabranu transfera do januara iduće godine. Pa će tako Costa najverovatnije predstojeću polusezonu provesti na posudbi u nekom od bogatih kineskih klubova.

20:50 Chelsea je dogovorio transfer Antonia Rudigera iz Rome, on bi ove sedmice trebao obaviti ljekarske preglede u Los Angelesu nakon čega bi pristupio potpisivanju ugovora. Vrijednost transfera prema tvrdnjama britnaskog “Sky sporta” iznosi približno 34 miliona funti.

20:21 Huddersfield doveo treće pojačanje u dva dana, za novog engleskog premijerligaša potpisao je lijevi bek Fulhama, Scott Malone.

19:55 Everton je poslao Brendana Gallowaya na posudbu u Sunderland za iduću sezonu.

19:30 Real Madrid odbio ponudu Manchester Uniteda vrijednu 80 miliona eura za Alavara Moratu!

19:00 Bosanskohercegovački internacionalac, Riad Bajić, nalazi se pred vratima Fenerbahčea i u idućih nekoliko dana trebao bi biti realizovan transfer težak oko 10 miliona eura.

Klub iz Istanbula mora hitno riješiti deficit u napadačkom redu iz razloga što su Emmenikea prodali Olympiacosu, Van Persie najvjerovatnije napušta tim, Musa Sow je dugo van forme, i Fernandao koji je više povrijeđen nego spreman.

Kao najbolje rješenje ove situacije nameće se naš Riad Bajić koji je u prošloj sezoni postigao 17 pogodaka i asistirao kod tri gola u 32 nastupa za svoj tim.

18:19 35-godišnji Južnoafrikanac, Steven Pienaar se, nakon cijele seniorske karijere provedene u Europi, ponajviše u Engleskoj, vratio u domovinu. u aktualnog prvaka Južne Afrike Bidvest Wits.

18:12 Iz Hulla je u Stoke kao slobodan igrač stigao Josh Tymon. Ugovor je potpisan na pet godina.

17:37 Antonio Rudiger u transferu vrijednom 34 miliona funti iz Rome prelazi u Chelsea, tvrdi britanski Sky Sports.

17:20 Steven Pienaar se vratio u Južnoafričku republiku. Potpisao je za tamošnjeg prvaka, ekipu Bidvest Wits.

16:55 Veliko pojačanje za Real Madrid. Iz gradskog rivala, Atletica, zvanično je stigao Theo Hernandez koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Alavesu. Mladi lijevi bek je sa Kraljevima potpisao šestogodišnji ugovor. Ljekarske preglede će obaviti u ponedjeljak.

16:50 Hodžić pravi veliki transfer?

16:30 The Sun tvrdi da Chelsea Juventusu nudi 70 miliona eura za Alexa Sandra, a Brazilcu godišnju platu od 5.5 miliona eura.

15:55 Marca tvrdi kako je Dani Ceballos pristao na ponudu Reala pod jednim uvjetom: Nema posudbe! Mladi veznjak je izabran za najboljeg igrača Evropskog prvenstva do 21 godine koje se prošle sedmice završilo u Poljskoj.

15:15 Fabio Coentrao je zvanično prešao iz Real Madrida u Sporting Lisabon.

14:46 Bild piše kako je Juventus odustao od dovođenja Douglasa Coste, Staroj dami je prioritet Federico Bernardeschi. Brazilca bi ipak mogli gledati u Seriji A i to u Interu, ali da Nerazzurri ponude Bayernu 40 miliona eura.

14:25 Huddersfield je za 24 sata doveo četiri nova igrača, što je nekako svojstveno za bh. klubove. Redove novog člana Premiershipa su pojačali Tom Ince, Kasey Palmer, Daniel Williams i Steve Mounie.

14:05 Zoran Tošić je nakon sedam godina napustio CSKA iz Moskve.

13:47 Asamoah Gyan se vraća u Evropu, potpisao je za Kayserispor.

13:15 Fudbaler Real Madrida, Philipp Lienhart, karijeru će nastaviti u Bundesligi. Ovaj 20-godišnji štoper je zvanično postao član Freiburga.

12:46 Još jedan novi igrač je došao u Huddersfield. Iz Chelseaja je na posudbu došao ofenzivni veznjak Kasey Palmer

12:42 Antonio Cassano je izrazio želju za nastavkom karijere u Cagliariju, ali od toga neće biti ništa. Sportski direktor kluba Giovanni Rossi je Cassanovu želju odbio ovom rečenicom: “Cassano? On je prvak, ali mi smo dobro popunjeni u vrhu napada.”

12:23 Zoran Tošić napustio CSKA

12:10 ZVANIČNO: LIONEL MESSI PRODUŽIO UGOVOR SA BARCELONOM DO 2012. GODINE!

11:36 Juventusu nije dosta jedan Dybala pa su krenuli po novog. Turski mediji javljaju kako je ‘Stara dama’ zainteresirana za dovođenje 19-godišnjeg igrača Basaksehira Cengiza Undera kojeg u domovini zovu ‘turski Dybala’

11:12 Huddersfield ima novog napadača. Novi engleski prvoligaš iz Montpelliera je doveo 22-godišnjeg Stevea Mounieja za velikih 13 milion eura.

11:01 Napoli pregovara sa Berardijem

10:26 Josip Iličić je i službeno postao novi igrač Atalante

10:19 Liverpool kupuje u Lyonu. Na meti Jurgena Kloppa je 21-godišnji Argentinac Emanuel Mammana za kojeg su Redsi ponudili 15 milijuna funti, odnosno 17 milona eura

10:05 Florian Lejeune novo pojačanje Newcastlea. Dolazi iz ekipe Eibara

09:44 Craig Macgillivray novi golman Shwerbury Towna

09:41 Bas Dost na meti Newcastlea

09:03 Crvena Zvezda dovela stopera Aleksandra Pešića iz Toulousea za 75.000 eura.

09:00 Amine Gouiri i Maxence Gaqueret produžili su ugovore s Lyonom na tri godine

Utorak, 4. juli

23:57 Inter iz Milana odbio je 45 milona eura tešku ponudu Manchester Uniteda za hrvatskog reprezentativca, Ivana Perišića.

23:47 Wayne Rooney bi, prema navodima britanskog “The Sun-a”, trebao ove sedmice potpisati ugovor sa Evertonom, iz kojeg je prije 13 godina prešao u ekipue Manchester Uniteda. Rooney je napustio pripreme njegovog tima u SAD-u, a ako potpiše ugovor sa Karamelama trebao bi zarađivati 250 hiljada funti sedmično. Navodno bi njegov dolazak trebao pratiti i senzacionalni transfer Oliviera Girouda, Everton je već poslao ponudu Arsenalu u iznosu od 20 miliona funti za usluge francuskog napadača. S obzirom da je sa Lacazzeteom sve dogovoreno, vrlo je izvjesno da će Giroud prihvatiti ponudu Evertona koji je ovog ljeta doveo nekoliko ozbiljnih pojačanja.

23:05 Pepe je i zvanično novi fudbaler Bešiktaša. Potpisao je dvogodišnji ugovor prema kojem bi u iduće dvije godine trebao inkasirati 10 miliona eura.

23:00 U Huddersfieldu se ozbiljno spremaju za početak sezone. Novo pojačanje je Danny Williams koji je potpisao dvogodišnji ugovor, on je do sada nastupao za Hoffenheim, Freiburg, a posljednje stanište mu je bila ekipa Readinga.

22:55 Arouna Kone, bivši reprezentativac Obale Slonovače, koji je u Evertonu proveo pet sezona potpisao za turski Sivasspor.

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


21:24 – Sneijder izabrao novi klub

Wesley Sneijder odlučio je da napusti Galatasaray. Danas se pojavila informacija da je on novi fudbaler Milana i da će u narednih 48 sati potpisati ugovor sa Rossonerima. Zanimljiva će biti reakcija navijača Intera, najvećeg rivala Milana, za koji je Sneijder godinama igrao.

20:00 Jaap Stam potpisao novi ugovor sa Readingom. Na klupi ostaje do 2019. godine.

19:50 Alexandre Lazacette prošao ljekarske preglede. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora.

19:45 Fudbaler Chelseaja, Kasey Palmer, dogovorio je jednogodišnju posudbu sa novim engleskim premijerligašem, Hudersfield Townom, za koje je nastupao prošle sezone, također, kao posuđeni igrač.

19:26 Stephan Lichtsteiner mogao bi napustiti redove Juventusa. Italijanski mediju pišu kako je švicarski defanzivac u pregovorima sa Nicom.

19:00 Daily Star prenosi kako Jose Mourinho ne odustaje od dovđenja Alvara Moratte Nemanje Matića.

18:00 PSG sada želi angažovati Kostasa Manolasa iz Rome.

17:50 Hrvatski napadač Ivan Kalinić, javno se usprotivio odluci Fiorentine da ga žele zadržati izjavivši kako želi preći u redove Milana.

17:05 Marco Veratti danas nije trenirao sa PSG-om, što su mediji bliski Barceloni intepretirali kao želju fudbalera da karijeru nastavi u Barceloni.

17:00 Arsenal je dogovorio dolazak Alexandre Lacazettea. Francuski napadač stigao je na ljekarske preglede, nakon čega će potpisati ugovor. Lyon bi na ime obeštećenja trebo dobiti 45 miliona funti, a sa bonusima transfer bi mogao na kraju iznositi čak 52 miliona funti. Dolazak Lacazettea srušit će prethodni Arsenalov transfer rekord, kada je Mesut Ozil plaćen 42.5 miliona funti.

15:58 Chelsea je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Tammyem Abrahamom, a zatim je odmah mladog napadača poslao na posudbu u Swansea.

15:34 Dogovoren najintrigantniji transfer ovog ljeta

15:25 José Ángel Tasende poznatiji kao Angelino je prešao iz Manchester Citya u NEC Bredu.

15:01 Antonio Rudiger će u Chelsea preći za cifru od 35 miliona eura plus četiri bonusa, izvještava Sky Sports.

14:45 Leo Messi će sredinom jula potpisati ugovor do 2022. godine tvrdi katalonski Sport.

14:20 Italijanski novinar Alfredo Pedulla tvrdi da će agent Garetha Balea, Jonathan Barnett u narednim danima doputovati u Italiju. Bale je prema Pedullinim tvrdnjama umoran od Reala i želi napustiti klub. U svojim redovima bi ga rado vidjeli Juventus koji trenutno traži druge igrače te Inter sa kinsekim kapitom iz Suninga. Pedulla dodaje da se sada radi samo o tragu, ali gdje ima dima, ima i vatre…

13:50 Vicente Iborra prelazi iz Seville u Leicester City. Klub iz Andaluzije je potvrdio kako je postignut dogovor sa Lisicama oko transfera iskusnog veznjaka na King Power stadion.

13:30 Luiz Gustavo je i zvanično postao fudbaler Marseillea.

13:23 Inter za Angela Di Mariu PSG-u nudi nudi 50 miliona eura te jednog od sljedećih igrača: Samira Handanoviča, Geoffreya Kondogbiu, Joaoa Marija ili Ivana Perišića.

13:15 Josip Iličić je u centru pažnje u Italiji. Fudbaler rođen u Prijedoru je obmanuo Sampdoriju. Dogovorio je prelazak u taj klub, ali je u posljednji čas promijenio mišljenje, zaputio se put Bergama gdje je jutros obavio ljekarske preglede, a uskoro ga očekuje i potpis ugovora. Ovaj Iličićev potez će sigurno utjecati i na buduće odnose Atalante i Sampdorije.

12:34 Hector Bellerin, mladi španjolski bek na pragu je potpisa za Barcelonu.

12:28 Enzo Zidane je novi igrač Alavesa za sljedeće tri sezone

 

11:00 JAMES RODRIGUEZ PRISTAO PREĆI U PSG!

10:41 Roma je pronašla pojačanje u Ukrajini, u redovima kijevskog Dinama. Radi se o 27-godišnjem Andriyju Yarmolenku.

10:40 Kameni pred potpisom za Fenerbahce

10:18 23-godišnji Matthias Ginter je iz Borussije Dortmund preselio u drugu Borussiju, onu iz Mönchengladbacha. Danas će obaviti liječnički pregled, a prema podacima Transfermarkta, transfer je vrijedan 17 miliona eura.

9:54 Argentinac Lionel Messi će potpisati novi ugovor s Barcelonom kada se vrati s medenog mjeseca.

9:49 Newcastle je doveo drugo pojačanje u ovom prijelaznom roku. Stigao je defanzivac Florian Lejeune, koji je potpisao petogodišnji ugovor.

9:44 Fudbaler Rennesa i kapiten Malija, Yacouba Sylla blizu potpisa za zagrebački Dinamo!

9:10 Gael Clichy će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Basaksehiru

9:09 Uroš Ćosić novi fudbaler AEK-a

8:55 Liverpool spreman na pregovore sa fudbalerom Arsenala Alex Oxlaide Chambrlaienom.

8:50 Wolverhampton sve odlučniji da angažuje Rubena Nevesa iz Porta.

Ponedjeljak , 3. juli

23:05 – Ajdin Redžić nalazi se na meti zagrebačkog Dinama. Vezni fudbaler koji je blistao prošle godine u dresu Krupe povezivao se sa mnogim klubovima, a prem pisanju pojedinih medija sada su za njegove usluge ozbiljno zainteresovani u zagrebačkom Dinamu.

Redžić sa Krupom ima ugovor do ljeta naredne godine.

21:16 – Everton je kompletirao transfer Michaela Keanea koji stiže iz Burnleya. Karamele su za ovog igrača platile 30 miliona funti.

20:00 – Safet Sušić želi zadržati Juniora Fernandersa koji je posljednju polusezonu nastupao za Alanyaspor kao posuđen igrač zagrebačkog DInama. Ipak, Pape nije previše optimističan, jer smatra da će Modri tražiti visoku odštetu.

– On je sjajan igrač i volio bih ga vidjeti i naredne godine u timu, ali se bojimo da će Dinamo tražiti visoku odštetu. Sada je na čelnicima klubova da se pokušaju dogovoriti – kazao je Sušić o Fernandezu koji je u 11 utakmica za njegov tim postigao šest golova.

18:40 Španski list El Periodico piše kako će PSG pokušati dovesti COutinha iz Liverpoola. U tom bi slučaju, transfer Verattija u Barcelonu bio izvjestan.

18:20 ZVANIČNO: Monaco je doveo pojačanje iz Holandije. U Kneževinu iz Feyenoorda stiže Terenca Kongola, a nezvanično, transfer će koštati 15 miliona eura.

vacy

18:00 Bh. napadač Riad Bajić mogao bi ostvariti izvanredan transfer. Za njegovim uslugama interes je pokazao Fenerbahce, a turski je velikan spreman platiti 10 miliona eura. Ipak, kako navode turski mediji, apetite čelnika Konyaspora zadovoljila bi cifra od 12 miliona eura.

17:20 Kako piše The Sun, Inter će pokušati dovesti veliko pojačanje iz PSG-a. Isti izvor navodi kako će milanski klub ponuditi 43 miliona funti za usluge Di Marie. Ipak, problem predstavlja što je PSG klub baziran na kupovini, a ne prodaji igrača.

17:10 Bivši fudbaler Barcelone Sandro Ramirez, novi je igrač Evertona. Ramirez je ugovor sa “Karamelama” potpisao do 2021. godine, a dolazi iz Malage.

17:00 ZVANIČNO: Roma je predstavila Gonalonsa, koji je ugovor sa “Vučicom potpisao do 021. godine. Podsjetimo, Gonalons u Romu dolazi iz Lyona.

16:30 Lucas Podolski nakon dvije sezone odlazi iz Galatasaraya, a izborom novog kluba prilično je šokirao. Naime, njemački napadač karijeru će nastaviti u japanskom klubu Vissel Kobea.

16:15 Trabzonspor je poslao ponudu u visini od 3.5 miliona eura za Edina Višću, a u pravcu Basaksehira poslat će i jednog igrača.

16:00 Ever Banega zvanično je novi fudbaler Seville. Banega u Sevillu dolazi iz Intera, a sa španskim klubom potpisao je trogodišnji ugovor.

14:29 NOVA BOMBA SA OSTRVA: EVERTON ŽELI VRATITI WAYNEA ROONEYA!

14:25 Yuning Zhang je prešao iz Vitessea u Werder

14:19 Fulham je doveo Marcela Djala, obrambenog igrača koji je stigao iz španjolskog drugoligaša Luga

13:51 Novi atak na Alexa Sandra. Stara dama će ovaj put morati izdržati napade iz Pariza obzirom da za lijevog beka Juventusa PSG nudi čak 65 miliona eura.

13:40 Zenit nakon Paredesa želi još jednog igrača iz Serije A. Ruski klub je za Murilla Interu spreman ponuditi 15 miliona eura, piše La Gazzetta dello Sport.

13:26 Iskusni Heiko Westermann će karijeru nastaviti u Austriji iz Beča.

13:08 Luis Muriel je veoma blizu prelaska u Sevillu, tvrdi Sportmediaset.

13:00 John Terry će od naredne sezone igrati u drugoj ligi. Predsjednik Aston Ville, Tony Xia je iskusnog defanzivcu poželio dobrodošlicu u ekipu iz Championshipa. Terry je napustio londonske Plavce nakon 12 godina.

12:38 Nakon što je prošle godine odbio Mancheste City, Leonardo Bonucci je rekao “ne” i Barceloni te odlučio ostati u Juventusu, piše Tuttosport.

12:20 Još dva transfera iz Primere. Getafe je angažovao dva pojačanja. Zapravo, zadržao je igrače koji su mu prošle sezone bili pozajmljeni – Danija Pacheca i Francisa Protilla. Za obojicu je platio po milion i po eura.

12:17 Cristan Tello je iz Fiorentine prešao u Betis. Nekada veliki talenat Barcelone je plaćen svega četiri miliona eura.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

11:44 U slučaju odlaska James Rodriguez želi samo Manchester United. Kolumbijac je nesretan u Španiji i želi napustiti Real, ali sa Old Trafforda još uvijek nije dobio nikakvu ponudu.

11:25 PSG kontaktirao Liverpool. Prinčevi žele Coutinha, a sa Anfielda je stigao odgovor da Brazilac košta 100 miliona eura.

10:57 Informacije iz Španije govore da je Manchester United spreman platiti otkupnu klauzulu za Neymara u iznosu od 200 miliona eura.

10:33 Mathias Ginter je blizu prelaska iz Borussije Dortmund u imenjaka iz Moenchengladbacha. Cijena: 15 miliona eura

10:15 Pepe dogovorio prelazak u Bešiktaš. Za dvije sezone će zaraditi 10 miliona eura.

09:55 As izvještava da Danilo prelazi iz Reala u Juventus. Stara dama će Brazilca platiti 20 miliona eura, 11.5 manje nego Kraljevi prije dvije godine kada su ga angažovali iz Porta.

09:50 Artura Vidala želi Inter, piše La Gazzetta dello Sport.

09:12 Nakon niza sjajnih pojačanje vrijeme je i za odlaske iz Milana. Prvi koji bi mogao napustiti San Siro je Carlos Bacca. Napadača Kolumbije želi Marseille.

08:56 U Arsenalu se sprema mini revoluciju, barem u ofanzivnom dijelu ekipe. Alexisa Sancheza i Oliviera Giorouda bi trebali zamijeniti Alexandre Lacazatte i Kylian Mbappe.

Nedjelja, 2. juli

23:43 BOMBA sa Ostrva nam stiže pred kraj današnjeg dana. Navodno je Liverpool krenuo po Isca!

23:41 Pored Emanuelsona, još jedan od fudbalera koji je slovio za velikog “zlatnog dečka” holandskog fudbala, Ismail Aisati, karijeru  po svemu sudeći nastavlja u ADO Den Haagu.

23:32 Urby Emanuelson pred potpisom ugovora za Utrecht!

23:30 Ivan Obradović na meti Olympiakosa

22:54 U igru za Romelua Lukakua se umiješao Manchester United i spreman je platiti odštetu, čime bi mogao pokvariti posao Chelseaju.

22:50  Jedna od posljednjih vijesti danas. Napoli je sve dogovorio s Adamom Ounasom iz Bordeauxa kojem će pripasati 10 miliona eura odštete.

22:00 Sevilla bi mogla zaraditi 120 miliona eura od prodaje petorice igrača. N'Zonzija i Vitola žele Atletico Madrid i Juventus, njihove otkupne klauzule iznose po 40 miliona eura. Rami je blizu potpisa za Marseille u transferu vrijednom četiri miliona, dok Sergia Rica i Iborru žele klubovi iz Premiershipa.

21:57 Roma jako Defrela iz Sassuola, ali oni traže duplo više od 15 milonna koliko Monchi trenutno nudi.

21:52 Lyod Isgrove iz Southamptona seli u Barnsley

21:50 Andrija Novakovich prešao iz redova Telstara u Reading.

21:45 Sandro Ramirez bi ubrzo trebao potpisati petogodišnji ugovor sa Evertonom, karijeru je započeo u Barceloni odakle je prošle godine prešao u Malagu gdje je odigrao sezonu života.

21:25 John Terry sutra potpisuje za Aston Vilu i odmah nakon toga trebao bi se pojaviti na pripremama svog novog tima u Algarveu. Naredne će sezone zarađivati 60 hiljada funti sedmično.

20:43 Prema pisanju italijanskog “Calciomercata”, Wenger je dobio zeleno svjetlo od uprave i u toku ove sedmice bi trebao poslati ponudu za Riyada Mahreza vrijednu 35 miliona funti.

20:22 Juventus i Chelsea žele Danila, piše Marca. Real Madrid brazilskog beka nema namjeru pustiti za cifru manju od 30 miliona eura.

19:59 Tri najveća talenta su napustili Barcelonu, dragulje iz famozne škole La Masia su uzeli Manchester City, Monaco i Bayern.

Carles Puyol je Erica Garciju odveo kod Pepa Guardiole za 1.5 miliona eura. Kneževi su za 3 miliona eura doveli Jordia MBoulu, dok je Matu Morey za istu cifru potpisao za giganta iz Bavarske.

19:31 Wesleya Snejidera bi ponovo mogli gledati u Seriji A. Iskusnog Holanđanina nakon Bologne želi i Sampdorija.

19:10 Galatasaray ponudio Keisukee Hondi dvogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni.

18:37 Manchester United nakon dovođenja Victora Lindelofa želi još jednog defanzivca. Prema informacijama iz Španije Crveni đavoli se raspituju za štopera Borussije Dortmund, Marca Bartru.

18:15 Šokantna ponuda za Mbappea!

Arsenal nudi čak 142.5 miliona eura za Kyliana Mbappea. Arsene Wenger već pregovara sa ocem 18-godišnjeg Francuza oko dolaska na Emirate, piše Daily Mirror.

Složit ćete se i prevelika cifra igrača koji iza sebe ima tek jednu vrhunsku sezonu.

17:59 Jay Rodriguez je zvanično prešao iz Southamptona u West Bromwich Albion. Sa Vrečicama je potpisao četverogodišnji ugovor.

17:35 Milan je nakon dovođenja Hakana Calhanoglua dogovorio i odlazak Andree Contija. Desni bek čeka dozvolu Atalante da obavi ljekarske preglede u Milanellu nakon čega će uslijediti i potpis ugovora.

17:32 Luiz Gustavo novi je igrač Marseillea. Iskusni veznjak će sutra obaviti ljekarske preglede, a redove Wolfsburga će napustiti u transferu vrijednom osam miliona eura.

17:06 Claudio Pizzaro napušta Werder, potvrdio je to njemački klub.

16:35 Josip Iličić prelazi u Sampdoriju za 4.5 miliona eura. Ljekarski pregledi su zakazani za utorak.

16:20 Tri kluba se bore za Danija Ceballosa. Najboljeg igrača Evropskog prvenstva do 21 godine žele Real, Atletico i Juventus. Najbliži dovođenju mladog veznjaka je Real koji Betisu nudi 20 miliona eura, pet više od otkupne klauzule.

 

15:33 Valenacija je ozvaničila angažovanje fudbalera Srbije Nemanje Maksimovića koji na Mestallu stiže iz kazahstanske lige, tačnije ekipe Astane. Veznjak će sutra biti i zvanično predstavljen.

15:14 Roma bi mogla dobiti i drugo pojačanje iz Ligue 1. Čelnici Vučice su ostvarili kontakte sa krilnim fudbalerom PSG-a, Lucasom. Brazilac ne košta manje od 30 miliona eura!

14:55 Everton nudi 20 miliona funti za napadača Arsenala, Oliviera Girouda.

14:39 Mladi golman bh. porijekla Valentino Jović potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa ekipom SV Sandhausen koja se takmiči u 2. Bundesligi!

14:18 Barcelona namjerava pojačati odbranu dovođenjem Hectora Bellerina i Leonarda Bonuccija!

13:50 Hakan Çalhanoglu je već stigao u Milano, tokom dana ga očekuju ljekarski pregledi.

13:45 Dan Gosling potpisao je četverogodišnji ugovor sa Bournemouthom.

13:30 Navijači Arsenala konačno će biti zadovoljni. Arsene Wenger blizu je dovođenja napadača. Alexandre Lacazette mogao bi postati Topnik, a Lyon će na ime obeštećenja dobiti 53 miliona eura plus bonuse. Francuski napadač bi prema najavama trebao potpisati petogodišnji ugovor.

13:00 Barry Douglas novi je igrač Wollerhamptona. Dolazi iz Konyaspora, gdje je dijelio svlačionicu sa bh. fudbalerima (Milošević, Bajić, Hadžiahmetović), a sa engleskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Nedjelja, 2.7. 2017. godine:

20:00 U London je stigao golman Manchester Citya Willy Cabballero. On je došao kao zamjena za našeg Asmira Begovića.

19:09 ZVANIČNO: Paredes u Zenitu!

19:07 Toni Datković novi golman zagrebačke Lokomotive

19:02 Marko Bencun iz Hajduka prelazi u Inter Zaprešić

18:32 Milan traži zamjenu za Polija. Špekuliše se o imenu Seriga Roberta…

18:15 Niall Keown prelazi iz redova Readinga u škotski Partick

17:51 Andrea Poli novi fudbaler Bologne

 

17:30 Benfica je dovel Cristiana Aranga iz kolumbijskog Millonariosa. Radi se o 22-godišnjem napadaču, a cijena još nije poznata…

17:14 23-godišnji brazilski stoper Marquinhos je produžio ugovor s PSG-om do 2022. godine.

16:06 Sampdoria je u igri za Wesleya Snijdera

15:56 Everton želi Luisa Muriela

15:42 Zlatan se u svom stilu oprostio od Uniteda

Zlatan Ibrahimović i zvanično više nije član Crvenih đavola. Jednogodišnji ugovor s Manchester Unitedom trajao mu je do sinoć, uz opciju produženja na još jednu sezonu. Ali, s obzirom na tešku povredu, a da United čeka naporna sezona u kojoj ne mogu čekati teško ranjenog veterana, to je značilo razlaz Zlatana i Manchestera.

– Došao sam. Rekao sam. Pokorio sam – napisao je Ibra uz fotografiju sebe kako slavi pogodak u dresu Uniteda.

12:39 Novi/stari bundesligaš Stuttgart doveo je pojačanje iz Juventusa. Za njih je potpisao 20-godišnji ofenzivni igrač, Anastasios Donis. 

12:27 Calhanoglu, Chicarito i Bellarabi na izlaznim vratma Leverkusena

12:20 PSG ponudio Monacu 50 miliona eura za Fabinha

11:58 West Ham je ušao u utrku za trećim strijelcem Bundeslige Anthonyem Modesteom.

11:32 Zlatan Ibrahimović je donio konačnu odluku. Napustit će Manchester United, nakon samo jedne sezone provedene u timu sa Old Trafforda. Još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru.

11:25 Liverpool navodno nudi čak 70 milijona eura za zvijezdu Red Bull Leipziga Nabya Keitu. On je velika Kloppova želja i Nijemac misli kako će se saveršeno uklopiti u njegov sistem igre.

11:04 Sam Callagher još četiri godine vjeran Southamptonu

11:02 Daniel Bachmman novi golman Watforda!

10:59  Benfica želi dovesti sjajnog napadača Konephagena, Federica Santandera. Razgovori su krenuli.

10:58 Inter krenuo po Di Mariu!

10:47 Marc Roberts novi fudbaler Birmingham Citya. Dolazi iz redova Burnleya

10:43 Enneru Valenciji završila posudba u West Hamu.

10:42 Liverpool ponovo “zagrijan” za Saula Ngueza

10:30  Roma ostala bez još dvojice fudbaler: Rudiger odlazi u Chelsea, Paredes u Zenit

sporske.ba

Back to top button