U njemačkom gradu Gross Gerau: ŠEMSA SULJAKOVIĆ DOLASKOM ŠOKIRALA SVE NA SVADBI

Da dobre zabave, a ni dobre i vesele svadbe nema bez dobrih pjevača to se potvrdilo i u slučaju mladenaca Mirele Nuhanović i Bagija Marčinkovića – Bubića, a kojima su na svadbi u njemačkom gradu Gross Gerau pjevali Farizada i Ibro Bublin.

teferic-ibro-i-farizada5

Bilo je tu zvanica, kako iz BiH isto tako i Nijemaca te Turaka, a mladi Bublin bio je spreman i za njih. Mnogi su se iznenadili kada ih je Ibro pozdravio na njihovim maternjim jezicima, te ih pozdravio sa po jednom otpjevanom pjesmom na njemačkom i turskom jeziku. Tako da su se mnogi tada uvjerili da mladi Bublin nije samo dobro pjevački potkovan već da je i multitalenat za strane jezike, a što je potrebno u poslu kojim se bavi.

teferic-ibro-i-farizada6Ibro sa mladencima

Za dobru zabavu se pobrinula  i popularna Farizada, koja još uvijek kako po glasu isto tako i po izgledu može i to jako dobro da parira njenim mnogo mlađim kolegicama.

teferic-ibro-i-farizada12Osman Nuhanović i Šefket Zukić

Mladenkin otac Osman Nuhanović je sasvim slučajno saznao da u blizini taj dan odnosno večer nastupa Šemsa Suljaković, te je preko njemu poznatih veza došao do Šemse i zamolio je, ako može samo da se na svadbi pojavi nakratko i otpjeva par pjesama.

teferic-ibro-i-farizada13Šemsa obradovala djevojku u kolicima 

Šemsa se ipak dvoumila oko svega toga jer nije planirala, a kako nam reče, sve što dolazi spontano njoj ne odgovara. Ipak “majkara“ nije htjela, kako kaže, da im ne izađe iz „hatra“, te je odlučila da doje. Bilo je to iznenađenje kako za same mladence, njihove goste, isto tako i za Ibru i Farizadu, a njih dvoje su se baš obradovali kada su je ugledali.

teferic-ibro-i-farizada11Najveseliji par na svadbi Halida i Šefket Zukić

Kada se Šemsa prihvatila mikrofona nastao je lom u svadbenoj dvorani, a najveseliji je bio bračni par Halida i Šefket Zukić, a kako nam rekoše, ovo je samo uvertira pred njihovo svadbeno veselje, kada u oktobru budu ženili sina Ahmeda.

teferic-ibro-i-farizada8Čekaj Hilmo da ti kažem nešto 

Šemsi se posebno obradovala mladenkina tetka koja je njen nastup pratila iz invalidskih kolica, a njenoj sreći nije bilo kraja kada je Šemsa došla do nje. Po dolasku Šemsa se upustila u jedan ozbiljan razgovor sa menadžerom Hilmom Peljtom, a nakon toga iz automobila Hilmo je donio poklon za Šemsu, a bio je to samo mali znak pažnje, novčanik sa potpisom poznate svjetske marke, a Šemsa mu se zahvalila i rekla:

teferic-ibro-i-farizada14Ozbiljni razgovori Šemse i Hilme 

-Uzet ću ga samo ako staviš nešto para u njega, pa makar jedan euro, zbog nafake.

teferic-ibro-i-farizada4I Dervo Bublin se veselio sa Safetom iz Belgije 

Rečeno, učinjeno, i Hilmo je stavio 20 eura. Svadbi je prisustvovao i Ibrin otac Dervo, koji je sve to pratio sa strane u društvu Safeta iz Belgije kod koga će Ibro gostovati u oktobru.

teferic-ibro-i-farizada7Ibro i Farizada sa mladenkinim roditeljima 

Nesumnjivo bila je to svadba za pamćenje, a Ibro je sve traženiji na svadbenim veseljima širom Evrope. Sve pjevače pratili su vrsni muzičari gitarista Kemo i klavijaturista Haris.

teferic-ibro-i-farizada15Šemsa sa Osmanom Nuhanovićem, mladenkinim ocem

expressmag.ba

Back to top button