Mirza Delić prezadovoljan petim mjestom Bitno je pjevanje, šou mogu napraviti uvijek!

Jedan od onih koji su u posljednjoj sezoni „Zvezda Granda“ došli do samog finala bez ijedne greške zasigurno je Mirza Delić. Klavijaturista iz Lukavca koji je odlučio da uzme mikrofon u svoje ruke imao je ogromnu podršku publike tokom takmičenja, ali i samog finala pa je tako jedan od top pet učesnika koji će od Granda dobiti pjesmu.

– Ja sam prezadovoljan svojim nastupom i plasmanom. Biti među top pet je stvarno veliki uspjeh – priča Delić, a na naše pitanje šta misli o organizaciji samog finala koje se uveliko razlikovalo od prošlogodišnjeg koje je održano u sarajevskoj Zetri, priznaje kako je to moglo biti i bolje.

Od prvog nastupa bio je drugačiji, pjevao pjesme koje se drugi nisu usuđivali… Zanimalo nas je je li mu to pomoglo da dođe do cilja ili ga je unazadilo za nekoliko mjesta na krajnjoj listi finalista.

– Trudim se da budem jedinstven i da se razlikujem od drugih i mislim da bi krajnji rezultat bio isti bez obzira na pjesme. Meni je bitno da su moji najbliži prezadovoljni i presretni kao i ja sam. Trudio sam se da predstavim sebe, a to što tokom mog nastupa nije bilo šoua, nema veze, šou možemo praviti uvijek – iskreno će on.

Naposlijetku, Mirza se osvrće i na prethodnu sezonu u kojoj nije uspio da se proslavi isto kao u ovoj te nam otkriva šta je to promijenio.

– Takmičenje je u suštini isto, samo sam promijenio pjesme. Pjevao sam nešto što drugi nisu i samim tim se izdvojio i došao evo do kraja. Plan mi je da snimim pjesmu modenog aranžmana sa nekim orijentalnim pjevanjem. I naravno spot. Mislim da će to odgovarati mom karakteru – kazao nam je zadovoljni finalista presretan što tokom takmičenja nije morao žrtvovati privatni život.

expressmag.ba

Back to top button