SDS OPLEO PO DODIKOVOJ TELEVIZIJI: “Ne bi nas iznenadilo da počnete prenositi Thompsonove koncerte i proslavu “Oluje”!

Najnovije saopštenje SNSD-a najbolja je potvrda da tzv. Javni servis RTRS nije ništa drugo nego partijski megafon te stranke koji služi za prljavu propagandu kakva je viđena još samo u Sjevernoj Koreji, a kojoj su svojstvene gebelsovsko fabrikovanje laži i konstrukcija, saopšteno je iz Srpske demokratske stranke.

Dalje se navodi da već godinama SNSD i njihova fabrika laži – RTRS – uporno ponavljaju laži o Sorošu, obojenim i narandžastim revolucijama kako bi diskreditavali opoziciju i skrenuli pažnju građana i javnosti sa organizovanog kriminala, finansijskog kolapsa i ogromnih problema u Republici Srpskoj.

“Kažu da i sam Kim Džong Un zavidi Dodiku na zloupotrebi medija i potpunoj diktatorskoj kontroli nacionalne televizije, a urednici RTRS samo treba da svežu punđu i nadmaše čuvenu Ri Čun Hi, narodnu spikerku sjevernokorejskog Dnevnika”, kaže se u saopštenju SDS.

Podsjećaju da su sudovi već donijeli presude i kaznili režimske medije zbog ranijih izmišljotina i lažnih vijesti o tobožnjem finansiranju opozicije od strane Soroša.

“Nakon posledenje laži, svakako ćemo SNSD-u i RTRS-u priuštiti zadovoljstvo da svoje navode dokažu na sudu”, najavljuju iz SDS i poručuju “kvazi patriotama iz SNSD-a da je predaja građe iz najvećeg srpskog stratišta Jasenovca pokazala ko su izdajnici, kao i sramotni politički pakt SNSD-a sa HDZ-om i Dodikova uporna borba za hrvatske interese”.

“Zato nas neće mnogo iznenaditi ako RTRS uskoro uživo bude prenosio koncert Tompsona i proslavu „Oluje“ sa vrhom HDZ-a u prvim redovima. Takođe, kada već govore o ”prenosu nadležnosti, pozivamo Milorada Dodika i SNSD da sankcionišu svoje poslanike koji su glasali za osnivanje Suda i Tužilaštva BiH i da kažu koje je nadležnosti Nikola Špirić vratio tokom osmogodišnje vladavine Savjetom ministara i četverogodišnjeg predsjedavanja Predstavničkim domom Paralamentarne skupštine BiH”, kaže se u saopštenju i dodaje da su iza Špirića i SNSD-a u Savjetu ministara zatekli samo kriminalne ugovore i namještene tendere SNSD-ovim tajkunima.

Pravi razlog dreke SNSD-a i RTRS-a, kako stoji u saopštenju, jeste procesuiranje ovih i drugih afera.

SDS naglašava da imaju posebnu odgovornost i obavezu da oslobode nacionalnu televiziju Republike Srpske od zloupotreba i kontrole od strane jedne partije (SNSD) i jednog čovjeka (Milorada Dodika), kako bi RTRS ponovo postao istinski Javni servis svih građana”, kaže se u saopštenju.

Na kraju navode da “režimska gebelsovska propaganda” ne može sakriti činjenicu da je Draško Milinović, generalni direktor, pod dirigentskom palicom SNSD-a potpuno finansijski uništio RTRS, čije su obaveze trenutno za četiri miliona maraka veće od ukupne imovine RTRS-a.

SDS upućuje poziv Milinoviću da javnosti kaže kako je za kratko vrijeme stekao penthaus, luksuzna vozila i ostalu imovinu.

SDS je ovim reagovao na saopštenje SNSD, koji tvrde “da ne prestaju napadi na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Vlade Željku Cvijanović i Radio-televiziju Republike Srpske, te da finansije za još jedan pokušaj uništenja institucija Srpske zasad iznose pet miliona dolara”.

“Soroševa ekipa iz Makedonije preselila je na teren Republike Srpske, iako im je centar Podgorica. Finansije za još jedan pokušaj uništenja institucija Republike Srpske, zasad iznose pet miliona dolara”, navedeno je u saopštenju SNSD.

slobodna-bosna.ba

Back to top button