Snimak masovne tuče u Sarajevu zbog koje je jedna osoba u komi.

U Općinskom sudu u Sarajevu  je održano ročište na kojem se razmatrao prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva za određivanje pritvora Arnesu (29) i Arminu (22) Smajiću, te Amaru Kadriću (22) i Adnanu Barcu (25), a koji su osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda 53-godišnjem Muhamedu Ahmiću s Ilidže.

Ovu informaciju potvrdio nam je Omar Mehmedbašić koji zastupa Arnesa Smajića, ali informacija da li im je pritvor određen nije bila poznata do objavljivanja ovog teksta.

Podsjećamo, uhapšeni su osumnjičeni da su u noći sa petka na subotu, oko 2.30 sati, u ulici Safeta Zajke u Rajlovcu, nakon svađe, teško pretukli Ahmića, koji je vozilom Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a potom i u KCUS, gdje je zadržan na liječenju na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju. Ahmić je u bolnicu dovezen u stanju kome, priključen je na aparate, koji ga održavaju u životu.

Iako je njegovo trenutno stanje stabilno, sve prognoze su i dalje neizvijesne.   Ekipa „Slučajeva X“ je bila na licu mjesta u noći tuče.

Pogledajte kako je to izgledalo na 08.58 minuta.

Avaz.ba

Back to top button