Ko je lijepa Srebreničanka kojoj se smiješi VELIKA karijera?

Da je Srebrenik rasadnik mladih talenata dokaz je i mlada Elma Hadžić, djevojka koja od ranog djetinjstva zna samo za muziku. Rođena je 25. maja 1999. godine u Tuzli i već s prvim plačom znali su, kaže nam kroz smijeh, da ima talenta za muziku. Kao djevojčica stalno je pjevala, pa je čak pravila i koncerte pred svojom porodicom a kao nagradu bi dobijala slatkiše.

-Počela sam pjevati u osnovnoj skoli u školskom horu, pa poslije kao solista. Prvi javni nastup desio se na OGUS SREBRENIK 2012. godine. Prva pjesma koju sam snimila bila je obrada sevdalinki „Tebi majko misli lete“ i „Razbolje se sultan“ – priča nam Elma koja se u profesionalnije vode uključila uz podršku Ake Hukelića i njegove akademije „Pink Panter“.

foto-elma5

Do sada se, kaže, nije nigdje takmičila po pitanju muzičkih rijalitija, što ne znači da neće.

-S obzirom na to da se teško boriti sam kroz estradu, muzički rijalitiji su idealni za mlade talente koji kroz šou mogu steći obožavatelje ali i neki estradni status. Ko zna šta nosi vrijeme, možda i ja okušam sreću u jednom od takvih – kaže nam Elma.

foto-elma3

Još kao djevojčica često je nastupala na festivalima sevdalinke. A iza sebe ima dvije pjesme koju su odlično prošle kod publike.

– “Šta mi ovaj život sprema” i “Život je pred nama“ su rado slušane pjesme. Naravno da neću stati na tome jer moje vrijeme tek dolazi. Tek će publika čuti za ime Elma Hadžić – vjeruje ona u sebe.

foto-elma2

A kako je za dobar uspjeh na estradi potrebno imati dobru i kvalitetnu pjesmu, Elma je tako angažirala i Sašu Nikolića, koji je, po njenom senzibilitetu, skrojio pjesmu za nju.

S obzirom na to da je za estradu potreban i dobar izgled, Elma ima i to. No, to ipak ne znači da će, kako reče, tim putem senbi krčiti put na estradi. Ne želi se skidati, jer i pristojnim oblačenjem može se postići veliki uspjeh na estradi.

foto-elma1

Tim putem ona želi ići… a kako njeno vrijeme tek dolazi, zasigurno će se o njoj još puno pričati i pisati.

foto-elma6

expressmag.ba

Back to top button