Teška tragedija zadesila porodicu iz BiH, u saobraćajnoj nesreći stradao dječak

Teška tragedija zadesila je danas porodicu iz BiH kada su jutros oko pet sati doživjeli saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio šestogodišnji dječak.

 

FOTO: 24SATA.HR

FOTO: 24SATA.HR

Automobil marke audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak, koji ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o porodici iz Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Dalmacija. Porodica živi i radi u Austriji. Tako su u Audiju uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), kćerka (26), i šestogodišnji unuk.

Vozeći u smjeru Zagreba, 55-godišnji vozač Audija je jutros izgubio kontrolu nad vozilom.

– Uviđaj je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač audija na autocesti kod Nadina izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu – kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško je ozlijeđena. Kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim ozljedama, dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru.

Vještačenje, koje će zasigurno biti provedeno tokom sudskog postupka, će rasvijetliti sve detalje ove tragedije, od brzine vožnje do uvjeta u automobilu.

Do sudskog postupka trebalo bi doći temeljem krivične prijave koju je protiv 55-godišnjaka u ponedjeljak podignula zadarska policija, zbog krivičnog djela izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Back to top button